Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Ahad, 1 November 2015

Freemie cup kurangkan kuantiti susu?

Assalamualaikum. .. mama dah nak kena bersihkan sawang blog ni... hahaha mama insaf ker??? Mudah2an la..

Mama dah selamat lahirkan Muhammad Fathi Adni 18.10.15 .. syukur alhamdulillah. . Ntah berapa lama tak tulis blog ni...

So breastfeed journey mama resume la skrg utk baby Fathi.. so kali ni semua equipments dah ada.. tak pening2 dah. So mama tukar2 la original punya collector tu ngan freemie cup...

Mama MMG JUAL FREEMIE CUP. Hehe saja je nak highlight kan. ..  tp yg whatsapp tanya pasal freemie mama sedia membantu. .. ramai tanya pasal freemie suction kurang.. susu pun kurang. . Mama nak jawab pun tergagap jugak.. sbb masa mama beli freemie mmg production susu mama dah kurang. . Jd mcm tak confident sgt.. tp biasanya lebih kurang jer jumlah susu yg di collect tu... cuma original mmg byk sikiiiiit la.. sikit sgt  berbanding freemie cup.

Tapi dulu mama pun ada doubt jugak.. boleh ke collect 8oz per cup ni.. sbb ada yg kata 4 oz jer... mama guna cup yg lama bukan set baru tau... tapi hari ni mama dah no doubt lg...

Hari ni adik n family ada kt rumah.. nak pump susu masa terhad dan mama pump sambil sediakan dan mkn sarapan td... so guna la freemie cup.. 30 minit. .. kan ke tak boleh tgk cup tu.. so kena tunggu habis pump baru tau.. kuarkan jer terkojut mama.. penuh wei..... tak sangka.. sebelum pump td mmg dah doubt la.. ni karang kurang plak susu dpt ni...

Bila masuk botol dpt lebih 11 oz.. mmg biasa mama pump guna original collector dpt dlm 12oz pun... so uolss boleh buat keputusan sendiri la yer... drop tak drop nyer susu yg dpt tu..

Pasal suction drop... mmg drop la kita kena upkan 2 level... kalau biasa mama guna medela fs guna level 5, tp bila guna freemie kena guna level 7...

Tu je la... utk mama. . Mmg puas hati guna freemie cup.. sbb mmg aim freemie cup ni sblm dia masuk Malaysia lg.. tp masa tu susah nak beli.. sbb company tu tak wat shipping ke Malaysia. .. now dah belambak kt Malaysia cuma harga mahal skit skrg sbb currency kita rendah kan.. dulu murah jer.. sbb duit kita ok lagi masa tu. .

Yg nak beli mmg dialu2kan.. tak rugi beli.. bukan sbb mama jual.. tp sbb mmg dah fall in love ngan mende ni.. senang wat keje...

Ok.. nak beli freemie atau shaklee boleh la contact mama yer..

0135851403

1 ulasan:

  1. Salam.. Sy pon rasa susu kurang bila pakai freemie.. Tula MGkn sbb suction kurang.. Tapi skrg pon da pedih pakai level 3.. Camne nk increase ni

    BalasPadam