Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Ahad, 5 April 2015

Best ke freemie ni?

OHihi soalan cepu emas ke mama?

Ish.. Meh la mama citer baik buruknya freemie ni..

Sebenarnya yg saya review dulu adalah cup yg lama.. Baru2 sgt sgt masuk malaysia time tu tp usha freemie tu dah lama dah kat website oversea.... Tp malas plak bila fikir2 byk kos lain yg nak kena tanggung... Nak tunggu lagi lama. Sparepart lg kan..

So bila skrg dah meletop2 kt mesia ni.. Korang beli la.. Cuma selepas 1 april harga dh naik la skit... Sbb kena gst. Tp saya masih harga sblm gst ye... Tak pe gst tu saya bayar...

Apa yg bezanya ialah..
Boleh tgk gambar utk lebih jelas ye.

1. Cup dia lebih clear lutsinar.. So boleh nampak susu tu kat mana. Boleh usha2 dah banyak mana... Or boleh tgk letdown ok ke tidak. Dulu punya cup tu tak lutsinar susah nk tgk.. Kekadang kita nak make sure kedudukan nipple betul ke tidak...so mmg susah skit nak nampak.
2. Dah ada tulisan oz yg bukan printed la tp tulisan tu mmg di emboss kat cup so boleh tau berapa.oz dpt. Dulu punya tak de.
3. Tulisan freemie pun emboss kat cup. Dulu punya printed kale biru dan senang giler hilang.
4. Set baru ada 2 set corong saiz berlainan. Lama punya 1 je then kena pilih saiz kita. Bg saya even satu set tu bukan size kita..tapi boleh je guna sebagai back up..
5. Set baru dah siap tubing utk double pump. Dan compatible dgn semua pump. Dulu punya kena pilih kita guna pump apa... Pastu byk ken modified lagi sebab tak compatible dgn medela fs. Skrg very minimal modification nk buat.
6. Dulu nak kena beli antibackflow kit berasingan... Susah nak tau ok ke tak utk tube kita... Skrg dah tak payah... Dah siap ada dah...

So skrg punya set mmg sgt berbaloi dgn harga rm329 termasuk pos tu ye... Dah tak susah dah.

Kalau guna medela fs... Atau medela swing maxi.. Tak payah modified sgt pun.. Utk set baru ni... Saya cuma perlu cabut je tube saya dari smbungan t tu... Then pasang je terus kat sambungan freemie... Sgt mudah.

Lagi bestnya dia dok terletak dlm bra... So saya boleh buat banyak keje lain... Tak perlu tambahan bustier utk freehand ke apa ke.. Terus terletak dlm bra... Dan boleh buat keje dgn selesa.. Seelok nya guna bersama pump yg saiz kecil kalau nak pump kat office.. Confirm org tak perasan... Tp pakai baju loose la skit kan.. Hihihi.

Tak risau pun botol nak tercabut ke nak tertumpah ke nak apa ke... Sgt tenang nak wat keje... Cuma jgn bergerak terlalu laju dan tunduk terlampau sangat.. Ia mmg tak tumpah.. Tapi back flow la.. Masuk kat antibackflow kit tu... Rugi la si kit.

Itu la yg best nyer.. Then kita boleh dgr titisan susu tu sbb sgt rapat dgn badan kita...

Yg tak best nya.. Ialah nak set up kena jauh skit la dari org sbb kita nak adjust bg betul... Kalau nk intai2 tu check kedudukan nipple ke apa.. Kena tertutup skit la ye.. Once dah set... Mmg mabeles la.. Dah ok dh.. Nak kuarkn pun tak sush... Cuma masa nk set memula tu jr.. Itu pun kalau kat ofis la.. Kalau kat rumah... Apa nak kisah?   Hihi lagi2 kalau offis yg ada bilik khas mcm surau ke... Tak payah nk risau la...

Satu lg tak bestnya.. Tak tau berapa oz dah pump semasa sesi tu.... Sbb susah nak usha2... Dok dlm baju kan... Hihihi.

Owh satu lg.. Bila guna freemie saya kena upkan skit suction pump tu... Haha baru saya perasan yg medela fs ada 9 level. Selama pakai sampai 4 atau 5 je.. So dgn freemie saya akn guna 5 atau 6 level tu.

So dgn freemie saya tak kisah dah kalau ada org nak dtg rumah ke... Byk keje rumah nak buat ke... Saya boleh pump ikut jadual... Dan org pun tak perasan atau saya nampak kekok.sangat... Sgt2 handsfree.

So kalai ada yg tanya rm315 tu mmg tak de la ye.. Sbb harga tu saya kena modified mcm2.

Nak beli freemie boleh contact saya kat fb atau whatsapp 0195701403/0103247533

Tiada ulasan:

Catat Ulasan