Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Jumaat, 30 Januari 2015

ia memang salah saya... saya menyesal.

yup... kembali kepada berat idaman mmg la azam setiap hari jaga dari tidur... dulu2 takut.. bg alasan pada diri sendiri nanti tak cukup bekalan susu untuk raudhah...

bila raudhah dah makin besar  .. mama pun sama makin besar.. so semakin la kata yup saya makan lebih dari yg sepatut saya makan... jadi marilah kita kurangkan makan.. dan kurangkan saiz..

ye saya jumpa kaedahnya... saya dah cuba.. berjaya turunkan beberapa kilo.. since berdiet semasa cuti.. jadi tak perasan sgt bekalan susu tu.. sbb tak pump pun.. ( satu lg kesilapan..tak pump )..

bila dah mula sekolah... tgk hasil = 2 oz per session..  amik milk booster... minum air banyak.. doa.. tawakkal... hasilnya.. sama 2 oz per session. makan nasi... 3 kali sehari = 5 - 6 oz per session. tapi badan naik semula... sehari sekilo?

apa nak buat eh... the reason are : saya dah tua... metabolism sgt rendah... saya stress

dalam masa.. apa supplement pun tak jalan tau.. mana jalan harus pilih? baby atau body?

huaaa... pengetua sekolah dah perli dah. " ko jannah, 6 bulan tak makan nasi lom cukup lagi nak kurus. kena setahun setengah.. mcm kawan aku tu.. " it's just a joke.. dan saya pun tak kisah joke tu... just... it means : ko tu dah lama sgt gemok.. dah dah pegi kuruskan badan!! kakakkakaka

banyak lagi kesilapan saya sebenarnya...
1. saya berdiet = kurang kalori intake..
2. saya tak pump masa awal berdiet
3. saya keep terlupa utk amik vitamin pagi... vita lea, vita c, b complex, alfalfa
4. saya stress buat jadual.. asyik tak fit requirement jer..
5. saya cheat makan jajan.. coklat . biskut, roti manis.. yg manis2... baik makan nasik je oiiii...
6. saya tak leh tinggal kopi ling zhi.. cam no ni?
 
so kena baiki la.. semua kesilapan tu may be.. for now better maintain je body yg kedempol ni... fokus for baby for another 7 months...  ntah la saya cuba dapatkan coaching... harapan coaching supaya saya tak tersasar dari landasan.. tapi tak kesempatan sangat na wat tugasan.. sbb fokus pada kerja rumah dan sekolah... celik mata buat kerja rumah sedar2 dah kul 9.. prepare food nak makan... tgk2 dah kul 11... kalut siap2 nak ke sekolah... kalut time.. vitamin lupa.. makan pun tak sempat... end up makan makanan ringan kat koperasi..  balik rumah lapa gedik2 melantak lagi macam2...

just my story mory jer... nak release la.. apa dlm kepala ni.. sbb dah pening.. rasa nak tdo..

vitamin pagi tak makan lagi... lepas power pumping ni makan... tadi ingat lepass basuh pinggan, makan... just makan vitamin tu dah dok list paling bawah dlm keutamaan tu yg selalu lupa tu...
YES! SAYA MESTI PERBETULKAN KESILAPAN!!

Salam Sayang,
Mama FaizFarisFarah
 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan