Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Selasa, 9 Disember 2014

Sakitnya Senggugut... bagai ditarik2 otot dari pinggang dan perut ke bawah.

 assalamualaikum... lately ni agak sibuk skit.. haha sebenarnya tak la sibuk sangat.. just ini masa utk bersama family.. balik kg. sampai kampung air tak de... tgk kolah dah separuh.. sedangkan semua adik beradik ada kat rumah... cucu2 lagi... call syabas katanya hari jumaat baru ada air.. lagi 3 hari! ulangan lagi 3 hari! congak2 ingat nak dok hotel kat sekinchan je.. murah je kot hotel kat tgh pekan tu.. tapi katanya kat sana pun tak de air... jika itu caranya, en suami ajak balik ipoh la... angkut semua org kat rumah tu kecuali adik no 2 sebab dia nak baik kg belah en suami dia..

tak de aktiviti esoknya kitorg jalan2 kat cameron... hihi tercapai gak la hajat nak makan strawberi cicah coklat kat kebun strawberi petik sendiri kat taman sedia. kitorang makan kat Opah strawberry farm.. ingat nak makan nasi lemak sambal strawberry kat abang strawberry farm.. tapi tak de rezeki la sebab hujan pas tu tak de parking yg dekat sebab abg strawberry farm tu dah dekat ngan jalan mati walaupun selang 3 no jer dari opah strawberry farm tu...

dapat la jalan2 ladang teh, 2 ladang teh pegi. boh ngan cameron valley. cameron valley best skit siap makan2 minum2 teh semua... kat boh tempat nak jalan tu sikit sangat pokok teh nya... kalau rajin boleh la berenti kat tepi jalan dan masuk ladang dia yg bukan untuk tujuan pengunjung.. ladang teh boh landai je tapi cameron valley mmg curam.. mengah naik turun tangga dia.. kikiki

so settle balik kampung gi beli baju sekolah anak2 kat sungai besar... memang tuju satu kedai je nak gi beli semua kelengkapan.. kedai ANTARABANGSA yg sebelah ngan maybank tu... memang murah.. baju kemeja rm12.90, seluar rm20.90, baju melayu sahaja rm15. dulu masa ridhwan darjah 1 mmg gi beli belah kat ipoh... beli baju saja rm20++, seluar dekat rm40, baju melayu saja rm45. sila la nanges.... hahhaha sebab tu hujung thn ni depa offer voucher kedai apa ntah lupa yg fames la jual baju2 murah ni... i tak nak. bg la kat org lain sebab lepas diskaun pun stil boleh dapat 2 helai baju kat kg dengan harga kat kedai tu... kualiti tip top ok... tak de tukar baju pun sepanjang tahun.... so yg kg area2 sabak bernam tu ada kesempatan gi beli kat sg besar je la... :D hi utk org yg mcm saya ni la... yg duitnya kena kira berapa masuk berapa keluar...


dah settle semua tu sekarang dah ada kat rumah.. nak mensettlekan kerja2 sekolah pulak... si ASC tu pun dari malam tadi tak dpt generate lg.. kalau jadual sorg2 26-27 waktu mmg lambat la dia nak generate.. pening kot dia. ekekeke

semalam jugak... sebenarnya kena senggugur yg teruk sgt.. alahai lama tak kena senggugut.. tiba2 kena plak... mcm tak boleh bangun rasa.. sakitnya.. rasa tertarik2 otot pinggang, perut dan kebawah... semua kedudukan tak kena dia buatnya. dah dekat kul 9 lebih cam tu baru sarapan.. lepas tu baru teringat yg dah seminggu tak sentuh supplement apa pun... so hari ni ambikla supplement pagi saya. vita c, vita lea, b complex ngan gla... selesai semua.. kemas tempat makan.. layan anak.. wat keje rumah.. ngadap labtop.. eh eh eh eh tak sakit ke? tadi siap nangis2 tu... wakakkakaka...
ha ah la dah tak de sakit plak... ha tu la penangan b complex dan gla.. mmg ramai yg akui kalau makan gla, b complex ngan ostematrix mmg senggugut segan2 nak muncul... moral of the story jgn la culas sangat makan supplement..

pagi ni nak sarapan dengan 3gem.. nak kena diet la.. dah gemuk sangat... semoga Allah permudahkan dapat kurus dan susu maintain banyak... doakan saya ye.... berat dah tak tertanggung ni.. tapi raudhah masih fully bf.

doakan jugak... saya dpt idea utk generate jadual.. tricky juga walaupun buat auto generate.. bukan kita boleh biar dia keluar jadual senang2... nampak mcm senang tapi kalau tak pernah buat baik jgn andaikan apa2... hehehe

tahniah utk cik ells... tak sangka u.. iolls ingat u main2 nak baby girl... meh kita main2 teka jantina baby.. kikiki. bila nak join cik ell ni??? hhahahha hat ni berbelah bagi... kalau boleh nak cepat cukupkan 4 sbb umur dah makin tua... tapi bila ingat bf raudhah.. mmg harap lepas completekan bf 2 tahun... tak tau la... rezeki Allah nak bg alhamdulillah, kalau lambat lg pun alhamdulillah.



Salam Sayang,
Mama FaizFarisFarah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

1 ulasan:

  1. semalam jugak... sebenarnya kena senggugur yg teruk sgt.. alahai lama tak kena senggugut.. tiba2 kena plak... mcm tak boleh bangun rasa.. sakitnya.. rasa tertarik2 otot pinggang, perut dan kebawah... semua kedudukan tak kena dia buatnya. dah dekat kul 9 lebih cam tu baru sarapan.. lepas tu baru teringat yg dah seminggu tak sentuh supplement apa pun... so hari ni ambikla supplement pagi saya. vita c, vita lea, b complex ngan gla... selesai semua.. kemas tempat makan.. layan anak.. wat keje rumah.. ngadap labtop.. eh eh eh eh tak sakit ke? tadi siap nangis2 tu... wakakkakaka...
    ha ah la dah tak de sakit plak... ha tu la penangan b complex dan gla.. mmg ramai yg akui kalau makan gla, b complex ngan ostematrix mmg senggugut segan2 nak muncul... moral of the story jgn la culas sangat makan supplement..

    BalasPadam