Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Jumaat, 7 November 2014

Freemie review: Bercinta ngan Medela FS

 Alhamdulillah.. selamat dah sampi medela FS saya setelah dibaiki sebab tetiba dia tak mo charging.. hahaha terbang melayang l jugak rm100 nyer hantar servis.. tapi tak pe la.. takkan nak biarkan rosak plak kan.. lg pun dah habis waranty biasa la tu meragam... sebenarnya medela fs tu dah 2-3 kali jatuh kot ... tu la sebab.. pasni nak wat pouch khas utk dia la.. supaya tak berterabur kalau jatuh dan juga.. bagi serapan hentakan sikit.. supaya tak la rosak my medela fs tu... yg spare punya lom poskan plak kat mybreastpumpshop.. ingat nak pos semalam.. tak sempat plak.. ari ni la insya Allah pos.. sorry ye aja.

ok.. berbalik kepada cerita asal ialah review menggunakan freemie collection cup dengan medela FS. beli ngan pumponthego dpt murah skit kot.. rm299 termasuk backflow protector kits.. asa dulu tak sabar.. so melayang la rm315.

ok nak review sikit.. so far mmg kita guna hari2 kt rumah.. nak pakai kt sekolah.. mcm malas la plak.. nak masukkan cup tu dlm bra nak kena tgk betul2... nipple masuk elok ke tak.. kalau ada bilik khas tak pe la... itu je la problem nyer... masa nak  masukkan dalam bra je.. lepas tu dah ok dah... cup tu fit in the bra... nak kena beli bra lain ke tak.. bergantung juga sekarang uolls pakai bra apa.. kalau pakai yg mcm genie bra tu tak yah la tukar.. atau mmg pakai bra yg besar skit pun ok jer... kalau pakai bra half cup may be kena tukar... dia nak kena full cup la nak bg cup t dok elok..

kelemahan lagi freemie cup ni... kita tak boleh nak nampak nipple tu dgn jelas. pumo elk ke tak.. dan tak nampak susu dah kuar banyak mana... habis pump baru tau banyak mana dapat.... so far kuantiti yg saya terima, sama je ngan guna medela punya kit... cuma kita akan rasa suction tu kurang skit... may be sebab corong dia tak panjang sgt.. pendek je.. dan itu may be diseababkan oleh backflow protector tu.. sbb kalau evelove punya pum mmg bgtau awal2.. kalau guna backflow it tu suction mmg akan low skit... tapi still works well... kiranya no hal la...

yg saya suka pasal freemie mmg dia free me.. saya bebas nak buat kerja apa... asalkan tak tunjuk melampau atau baring.. yg lain semua ok.. tak de rasa nak terjatuh, nak tertumpah.. tak de. dan mmg tak jatuh, tak tumpah dan tak backflow.... very seronok wat keje lain time pumping session.

so boleh la saya bersemangat nak pump kat rumah 1-2 kali sehari.. kalau tak kat rumah mmg tak pump sbb saya kena duduk dan buat keje pun sikit2 jer... so skrg sambil siapkan rumah.. saya boleh pump!! ho yeiii.. alhamdulillah.. berbaloi menerbangkan duit tu... SAYA PEJUANG PENYUSU juga... berjuang untuk pastikan susu cukup...

so disamping good breastpump.. saya mmg asalkan set 3m... bukan utk penyusuan semata.. tapi utk kesihatan, kecantikan dan kecergasan...


Salam Sayang,

Mama FaizFarisFarah

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*

Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

1 ulasan:

  1. best kan Freemie? :)
    Kami pun tengah offer sempena CNY sekarang.
    Jika anda mencari barangan bayi dan kanak-kanak berjenama, atau stroller dan carseat berjenama dengan harga jimat dan berbaloi, marilah singgah di kedai kami di TimMie's
    http://timmiesessentials.blogspot.com
    http://www.facebook.com/timmiesessentials
    :)

    BalasPadam