Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Rabu, 1 Oktober 2014

susu banyak vs susu sikit

 Assalamualaikum... hari ni nak update tips utk tambahkan susu.. actually memang supply akan jadi tak tetap.. tak semestinya hari ni susu kita banyak.. selamanya akan banyak... ia bergantung kepada keadaan kesihatan badan kita dan juga demand vs supply theory. banyak demand, banyak la supply..
tapi kena ingat mesti demand kena banyak dulu.. baru body dpt mesej yang kena supply banyak..

jadi kita kena alert dengan alarm body kita sendiri la.. kalau rasa susu kurang bila kita pump.. so tau kita masuk zon supply kurang.. apa yang kita nak kena buat kalau jadi cam tu?
  • first paling penting jangan stress (mkn ubat kurus tapi berat naik mencanak buat aku stress!!!) hihi jgn stress supply susu tadi..
  • pas tu cari punca kenapa supply kurang
    • adakah kita berdiet?
    • adakah kita stress perkara lain ?
    • adakah kita tak disiplin buat pumping?
    • adakah kita makan atau minum makanan dan minuman yang boleh mengurangkan supply susu?
    •  adakah kita tak sihat?
    • adakah kita sedang period?
    • adakah kita minum air yg secukupnya? sekurang2nya 1 liter utk setiap 25kg berat badan kita
    • adakah kita ambil protein tak cukup?
    • ada kita kurang ambil kalsium?
    • adakah kita tak makan langsung apa2 supplement?
  •  jika salah satu diatas jawapannya ya.. maka kita kena atasi masalah tu dulu...
  • kemudian buatlah power pumping selama seminggu. apa itu power pumping? pump susu 10 minit dan rehat 10 minit berulang sehingga 1 jam(double pumping). atau pump kanan 10 minit, kiri 10 minit berulang sehingga 1 jam sehari(single pump).
  • cuba dapatkan milk booster. dalam shaklee kita ada alfalfa complex lebih kurang rm53 harga runcitnya... nak cuba milk booster lain pun tak per..
  • makanlah secukupnya... kalau saya, nasi buatkan saya produce susu dgn lebih baik.. lain org lain caranya..
  • disiplin dalam sesi mengepam
  • pastkan kita dalam zon relax dan seronok masa mngepam.. jgn stress.. jgn fikirkan sangat kuantiti susu tu... sebab tu saya suka main candy crush masa pam.. lantak la orang nak kata apa... tapi kalau dpt sembang lagi best kikiki tak sedar pun tetiba penuh dah botol...
  • berzikir dan berdoa semoga diperbanyakkan susu
itu antara tips la .. sebagai ibu yg fully bf saya tak tau la kalau ada org yg tak alami masalah ni... saya sebenarnya selalu jer.. tapi tu lah. counter balik... tgk balik mana yang silap...

yg paling penting saya kena pastikan badan saya cukup zat... sbb tu apa2 pun saya utamakan set B penyusuan shaklee dulu.. vita lea, b complex, vita c dan alfalfa. sebab saya tak minum susu langsung maka saya amik oste.. bila merudum saya amik ESP. bagi saya yang paling penting kena pastikan diri kita sihat... tak leh sikit2 demam, sikit2 selsema, sikit2 batuk... so kesihatan kita kena jaga.. tapi kalau Allah kata sakit, maka sakit lah.. kita berusaha agar tak sakit.. itu saja.. mencegah , tak semestinya tak dpt sakit...

so mommies yang nak dptkan supplement shaklee utk kesihatan badan kita ni, boleh la pm saya... 0195701403




Salam Sayang,

Mama FaizFarisFarah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan