Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Sabtu, 25 Oktober 2014

NUTRIWHITE : shaklee pun ada set penjagaan muka..

Hehe jangan tak tak tau.... shaklee bukan ada produk supplement semata2.. ada baaaanyaakkk products dalam shaklee. ada penapis air, ada pencuci, ada set penjagaan rambut, set penjagaan wajah dan of course la supplements..

so sekarang saya sedang meng usha set penjagaan wajah shaklee... NUTRIWHITE.

Sebelum ni dan selama ni saya cuma gunakan pencuci muka sahaja... toner saya tak leh guna ( dulu la zaman remaja ) sebab muka naik jerawat yg teruk... tapi sekarang tak pernah guna jadi tak tau la ada kesan negatif ke tak kat muka ni.. since kahwin hormon lebih stabil dan jerawat agak kurang la berbanding sebelum kahwin jerawat batu bagai...

nak cerita pasal jerawat ni... asalnya muka saya mmg la halus gebus masa anak dara tu... saya guna pencuci muka biasa je... tapi ada jerawat pada bahagian atas dari yg kat rambut tu je.. so org tak nampak kan.... kiki alkisahnya masa saya tahun 1 di USM dulu terpengaruh ngan makcik yg jual set resdung... bila saya try dalam seminggu, muka naik jerawat batu.... buang terus produk tu dan memakan masa 3 tahun jugak muka penuh ngan jerawat... sakit giler tuhan saja la yg tahu.. sakit hati lagi laaaaaa... sampai la saya kahwin baru masalah tu hilang.... so mmg sejak tu tak sentuh dah set penjagaan muka...

tapi kita usia meningkat.. muka makin menua.. macam2 masalah yang datang... tona tak sekata.. kulit kusam.. jeragat,, saya pun tak tau nama apa.. tapi mcm ada bintil hitam.. keturunan kot sebab mak saya pun ada... dengan bekas parut jerawat yg tak hilang2.... akhirnya saya mula la cuba beli sabun pencuci muka.. mcm2 dah try dulu ada satu produk tu nama apa tak ingat tap adik beradik ngan eumora... berkesan.. kulit cantik.. malangnya produk tu stop production dan saya tak rasi ngan eumora... bila mengandung anak ke 3.. rasa muka sangat teruk.. mcm ada panau pula.. dan bahagian mulut.. aduhai... teruk sgt2.. so saya mula amalkan supplement untuk kecantikan shaklee.. dan guna sabun MZ.. dan guna BB cream simply siti. tapi bb cream bila rajin je la.. muahahhaha dan setahun lebih beli dok ada byk lg dlm tube tu...

 so dengan supplement shaklee saya dpt rasa kulit saya dan makin elok.. banding dulu.. at least tak la berbalam2... langsung tak leh kena panas.. sekejap pun dah sunburn teruk.... saya amik basic supplement je tau... sebab mengandung masa tu dan juga menyusu sekarang.. vita lea, b complex, vita c, ESP bila rajin ( tu yg lambat tu , culas makan ESP ...).

so since saya punya sabun MZ tu dah nak habis.. masalah macam panau tu pun dah hilang... nak la muka lebih cantik.. ecewah.. ye la.. dah badan tak leh control.. kita bg kulit cantik la skit.. kurang skit stress tgk badan kat cermin dan dalam gambar... (kena exercise la weeiiiii )

so banyak sangat produk dlm FB.. kekadang tgk dia nyer packaging pun takut.. mcm barang tak kualiti.. tp org kata jgn tgkpada  kulit je kan... so sbb terlampau byk produk.. saya survey2... harga pun mahal2 jugak.. tahan 1-2 bulan jer... tetiba2 baru teringat.. wat pe la nak beli yg hat mahai2 tu tapi kita tak tahu keberkesanannya melainkan testimoni segera dari pelanggan... kesan jangka panjang kita tak tau... diorg tu semua ada ujian klinikal ke? dah test ke? atau rebranding je ke? semua tak tau... oleh kerana saya ni menyusukan anak.. jadi hat yg tepek2 kat muka tu takut jugak dlm diserap dalam darah dan nutrient.. kalau yg elok tak pe.. kalau yg tak elok????

dengan itu saya buat keputusan utk guna nutriwhite produk dari shaklee sebab saya skrg mmg tak de masalah jerawat.. yg ada masalah mungkin ada kusam skit lagi.. dan bintil hitam tu la.. serta mata panda!!!!!! tapi jgn pelik sgt la sebab saya beli pencuci muka je dulu.. sebenarnya... minimum kita kena guna ialah pencuci muka, toner dan lotion dia.... tapi itu kita akan beli kemudian.. urgent nak guna pencuci muka sebab dah 3 hari cuci guna sabun mandi marine assence HAI o tu jer...

lagipun sebenarnya dah sebuku saya pakai sabun MZ tu terasa kulit saya agak kering.... tu la sebab nak tukar lain... yg kalau boleh guna dan tak bertukar dah... hari ni mungkin sampai nutriwhite tu... saya akan update nanti kesan penggunaan pertama... kahkahkahkah penggunaan pertama tak sempat nak tunjuk apa2 kesan kot.. tak tau la .. kita tunggu.

Ini adalah set asas untuk nutriwhite


nak beli dengan kad kredit? klik icon order now. Pilih produk nutriwhite yg anda nak beli saja dan check out!!
nutriwhite

Salam Sayang,
Mama FaizFarisFarah

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

2 ulasan:

  1. so banyak sangat produk dlm FB.. kekadang tgk dia nyer packaging pun takut.. mcm barang tak kualiti.. tp org kata jgn tgkpada kulit je kan... so sbb terlampau byk produk.. saya survey2... harga pun mahal2 jugak.. tahan 1-2 bulan jer... tetiba2 baru teringat.. wat pe la nak beli yg hat mahai2 tu tapi kita tak tahu keberkesanannya melainkan testimoni segera dari pelanggan... kesan jangka panjang kita tak tau... diorg tu semua ada ujian klinikal ke? dah test ke? atau rebranding je ke? semua tak tau... oleh kerana saya ni menyusukan anak.. jadi hat yg tepek2 kat muka tu takut jugak dlm diserap dalam darah dan nutrient.. kalau yg elok tak pe.. kalau yg tak elok????

    dengan itu saya buat keputusan utk guna nutriwhite produk dari shaklee sebab saya skrg mmg tak de masalah jerawat.. yg ada masalah mungkin ada kusam skit lagi.. dan bintil hitam tu la.. serta mata panda!!!!!! tapi jgn pelik sgt la sebab saya beli pencuci muka je dulu.. sebenarnya... minimum kita kena guna ialah pencuci muka, toner dan lotion dia.... tapi itu kita akan beli kemudian..

    BalasPadam
  2. #nutriwhite #shaklee #pencucimuka #kulitcantik #gebu #putih

    BalasPadam