Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Ahad, 26 Oktober 2014

Medela freestyle bekerja sama dengan Freemie di sini.

 hahaha nak gelak besar... sebenarnya saya dah lama sangat mengidamkan FREEMIE cup collection. sebabnya macam best je... masuk dalam bra... and done! kita leh wat keje apa yg kita suka..

tapi mmg dah dinyatakan model pump yg sesuai dan yg tak sesuai.. tak sesuai tu bukan apa.. sebab kita kena modified skit la tubing tu supaya fit dengan pump dan cup tu...

malas nak citer panjang pagi ni.. muahahha

INI MEDELA FS YG SAYA PINJAM DARI AJASU.. hahha my pump masih lagi kena masuk ward

ini hasil pagi ni.... bangun tdo.. fyp raudhah mmg akan bangun 3-4 kali utk menyusu sepanjang malam tu

ini pump + tubing yang saya dah modified. guna original medela fs tubing.. sambung pada backflow protector kit kiri dan kanan.. then sambung ngan tubing ke cup

nampak tak modification yg kena buat? hiii yg paling penting kepala kuning yg nak kena masuk kat pump medela tu... kena beli asing...

ini lah bentuk cup dari sisi... saya beli rm315 termasuk pos dan 2 kit overflow protector tu

tuang dalam botol utk simpan

tadaaaa.... hasil pagi ni
ha ni la dianya... saya suka sebab mmg aim beli freemie cup ni utk saya guna dalam keadaan terdesak.. means tak cukup masa nak pump.. so saya boleh pump sambil sibuk wat keje lain... sebelum ni boleh jugak.. tapi kerisauan tertumpah tu sgt tinggi... dgn freemie cup ia fit dlm bra.. dan tak risau sangat tumpah... cuma tak boleh tunduk sgt la ye... takut backflow...baring pun tak boleh... sekadar nak basuh pinggan, masak, jemur kain, iron.. UPDATE BLOG! muahaha tak de masalah beb.... setahun 2 bulan dah saya menyusukan raudhah.... separuh je perjalanan...saya tak rasa beli pump ni membazir... saya nak anak lagi... so anak yg akan dtg dah senang hati... semua dah ada...

dah tak nak tambah anak karang saya bagi la adik beradik nak pinjam pun tak pe... :D tapi cakap awal.. freemie ni kalau tak nak korbankan original tubing.. kekawan kena standby siap2 tubing extra dan juga kena prepare gi kedai akuarium utk beli penyambung tubing tu semua....

bye... nak tanya boleh je pm saya... owh... pump eve love pun boleh guna ngan freemie cup ni tau!!!!

Salam Sayang,
Mama FaizFarisFarah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

7 ulasan:

  1. hahaha nak gelak besar... sebenarnya saya dah lama sangat mengidamkan FREEMIE cup collecction. sebabnya macam best je... masuk dalam bra... and done! kita leh wat keje apa yg kita suka..

    tapi mmg dah dinyatakan model pump yg sesuai dan yg tak sesuai.. tak sesuai tu bukan apa.. sebab kita kena modified skit la tubing tu supaya fit dengan pump dan cup tu...

    ha ni la dianya... saya suka sebab mmg aim beli freemie cup ni utk saya guna dalam keadaan terdesak.. means tak cukup mana nak pump.. so saya boleh pump sambil sibuk wat keje lain... sebelum ni boleh jugak.. tapi kerisauan tertumpah tu sgt tinggi... dgn freemie cup ia fit dlm bra.. dan tak risau sangat tumpah... cuma tak boleh tunduk sgt la ye... takut overflow...baring pun tak boleh... sekadar nak masuk pinggan, masak, jemur kain, iron.. UPDATE BLOG! muahaha tak de masalah beb.... setahun 2 bulan dah saya menyusukan raudhah.... separuh je perjalanan...saya tak rasa beli pump ni membazir... saya nak anak lagi... so anak yg akan dtg dah senang hati... semua dah ada...

    dah tak nak tambah anak karang saya bagi la adik beradik nak pinjam pun tak pe... :D tapi cakap awal.. freemie ni kalau tak nak korbankan original tubing.. kekawan kena standby siap2 tubing extra dan juga kena prepare gi kedai akuarium utk beli penyambung tubing tu semua....

    bye... nak tanya boleh je pm saya... owh... pump eve love pun boleh guna ngan freemie cup ni tau!!!!

    BalasPadam
  2. pump eve love bukan single pump ke? mcm mana nak guna?

    BalasPadam
  3. Lily evelove double pump

    BalasPadam
  4. sis beli freemie agak murah berbanding harga yg sy tgk kt pasaran. Sis beli kt mn ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. seller ni juai freemie murah
      https://www.facebook.com/adelia.babyboom

      Padam
  5. sy guna freemie ni jugak tapi kenapa susu masuk kat tube..? ke sy yg salah pasang hehehe

    BalasPadam
  6. sy guna freemie ni jugak tapi kenapa susu masuk kat tube..? ke sy yg salah pasang hehehe

    BalasPadam