Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Sabtu, 27 September 2014

Makan ubat kurus tapi berat naik naik naik naik!!! Argh sakit hati

Ini kisah kami org gemuk yg nak kurus... yg kurus syukur alhamdulillah. .. cuma tak yah nak jaja sgt la org yg berdiet ni... sian.. tension ngan diri sendiri, tension ngan orang lain jugak..

Tension yg diri sendiri.. yela skrg nyer ubat kurus mana ada yg murah.. semua mahalan.. yg ada pun set basic shaklee eh eh eh.. kikkki
Dah beli mahal... bila amik berat makin naik makin naik... arghhh tension giler..

Ye.. belum ada lagi ubat ajaib utk kurus ni... semua ubat kurus ada byk pantang larang... no caffeine,  yg paling biasa.. yg rare pun ada.. no soy base product, no this no that....
Beli mahal2 dia suruh aku makan macam orang dlm pantang..  kikiki tapi kan.. saya dlm pantang makan nasi 3 kali sehari.. minum pagi lagi.. minum petang lagi... so masa dalam pantang saya bukan diet sangat la.. makanan je yg sihat.. sebab aim dlm pantang adalah utk sihat dan buang air tahanan dlm badan.  Ye la sebab tu saya gemuk...

Saya betul nak kurus... dah 101 jenis supplements kurus saya pernah cuba.. semua tak berhasil turunkan berat saya.. sebab!! Semua supplement kurus perlukan komitmen dan azam yg kental... termasuklah set asas kurus shaklee atau set yg premium sekali pun..

Kita kena faham yg tiada ubat magic.. so saya menyesal beli yg mahal2... kebanyakan ubat kurus yg meletupkan tu semuanya memberikan rasa kenyang.. jd yg amik akan kenyang dan tak makan... sebab tu depa kurus.. disamping pantang larang lain la.. termasuk buat exercise 10 minit sebelum dan selepas tidur malam...

Sejujurnya saya penuh ngan lemak tepu yg tak boleh senang2 nak dinyahkan macam orang lain.. saya perlukan keazamanan... sama tekad yg saya ada semasa amalkan jm5.. satu2nya supplements yg berjaya turunkan berat saya...
Tapi dgn modal rm450 sebulan masa tu sarapan dan makan tgh hari cuma sayur sahaja... makan malam tak de.. minum ptg dan pagi cuma biskut wheatameal...
Kalau saya makan makanan lain.. berat saya tak turun.. kalau rasa tak kesengsaraan lapar esok mesti berat maintain. . Kalau saya penuhkan perut saya.. esoknya berat boleh naik sampai 3 kilo... masa tu dah habis menyusukan faris.. dan faris pun bukan fully bf...

Jadi tak payah la nak salahkan supplement sangat kalau berat kita naik mencanak2.... sebab supplement tu cuma booster.. kita kena usaha cekal baru lah berat turun 10kg.. ini cerita org seangkatan saya yg lemak tepu.. ramai je.. yg tak lapat.. tak makan dan berat turu  10kg dlm masa tak sampai sebulan.. i jeles u....

Anyway nak kurus kena usaha.. kalau dok melantak sebab asyik lapar walaupun makan supplement yg sepatutnya tak lapar.. huhu tak tau la nak wat pe dah...

Sekadar cerita petang yg hujan ni... perut lapar.. kekekkeke

Good luck yg nak kurus tu... saya pun nak kurus. Tapi rasanya buat masa ni kalau saya amik supplement kurus hanya buang dut saja.. saya amik shaklee yg tak tambah berat saya.. maintain pun cukup la... jgn naik sudah!!!

Salam sayang..

Mama faizfarisfarah

Pm 0195701403

Tiada ulasan:

Catat Ulasan