Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Khamis, 12 Jun 2014

SHAKLEE TAKDE SIJIL HALAL JAKIM

Puas aku belek2 botol shaklee ni.. mana label halal dia? eh tak de la label halal... isk isk isk ntah2 shaklee ni tak halal.. takkan la syarikat untung ratusan juta tak leh apply sijil halal kot?
ni kisah masa mula2 kenal shaklee...

tahun lepas saya dah citer pasal ni.. tapi nak citer jugak.. since sejak kebelakangan ni semua produk dipertikai status halalnyer kan...

hehehhe.. actually memang betul... shaklee tak pernah apply sijil halal dari JAKIM. dan ia memang tak dipantau oleh JAKIM. jadi JAKIM memang tak boleh sahkan shaklee tu halal... tak de no sijil halal JAKIM. tak de.. memang tak de.. kat botol pun tak de la logo halal JAKIM. eh logo halal negara lain tak de ke? haaa TAK ADA LOGO HALAL langsung.. yang dah makan shaklee tu pi check botol supplement korang ada tak? tak de kan... habis tu tak halal ke?

hurm...  saya yang distributer ni pun tak berani nak sahkan shaklee tu halal...

tapi... boleh la tgk gambar kat bawah ni. (klik kanan --> view image) untuk paparan jelas.
SIJIL HALAL SHAKLEE 2014

 HAAAA... saya tak leh sahkan..  tapi ISA ni boleh sahkan...ISA adalah badan yang diiktiraf oleh JAKIM untuk senaraikan bahan makanan tu halal atau tidak. dalam ertikata lain... kalau produk tu dah disahkan oleh ISA, JAKIM tak check dah la... memang HALAL.

so selamat bershaklee semua... yang ni sijil halal saya update  utk tahun 2014. tahun depan update lain la plop ye.. :D

salam sayang,

Mama FaizFarisFarah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan