Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Isnin, 2 Jun 2014

RM1 je! Boleh rawat 5 masalah kulit.

Promosi buy 6 free 1 vita e shaklee erk bulan ni...
eh eh kita plak yg bertanya ye... ok kita war-warkan. offer bulan ni adalah vita E. buy 6 free 1. sapa yg beli set ni confirm free membership. so confirmla dapat harga ahli. dan yg paling penting dah boleh dapat bonus tengah bulan depan tau u all....

 hehehe teringat masa preggy dulu.. sorg toke kedai barang mainan tegur.. eh u makan supplement apa masa mengandung ni? Saya amik shaklee..
Eh u kan kalau nak kulit cantik hari2 mau amik vitamin e tau.. i makan macam kacang saja itu vitamin e... (tapi dia makan brand lain la..)
Skrg boleh dah la kot nak makan mcm kacang vitamjn e tu... sebab masa mengandung shaklee tak galakkan amik vitamin E sebab ia adalah antioksidan yang aktif. so sekarang pun mmg amik vitamin E.. best sgt.


 


Jom kita fokus apa kelebihan Vitamin E untuk kulit. Terdapat pelbagai masalah kulit yang boleh diselesaikan dengan pengambilan Vitamin E. 5 Rawatan Utama pada Kulit adalah:


1. Kedutan 





Apabila umur semakin meningkat, maka kulit akan kurang tegang dan berkedut. Ini kerana ia dipengaruhi oleh umur dan radikal bebas seperti pencemaran dan pemakanan yang tidak sihat yang mempercepatkan proses kedutan. Tahukah anda bahawa proses kedutan boleh dilambatkan dengan penggunaan Vitamin E?

Menurut buku "Healing with Vitamins: the Most Effective Vitamin and Mineral Treatments for Everyday Health Problems and Serious Disease", Vitamin E menghalang pembentukan kedutan dengan mengurangkan serangan radikal bebas. Bila kita semakin tua, badan kurang menghasilkan kolagen untuk menegangkan kulit, Vitamin E akan menggalakkan penghasilan kolagen, sejenis tisu penyambung pada kulit yang menegangkan kulit serta menjadikannya elastik. Ia mengurangkan kedutan dengan mengalakkan dan mempercepatkan pembinaan sel baru. 


2. Rawatan Malam


Kulit idaman semua adalah kulit yang sentiasa lembab dan tidak kering. Apabila kulit terlalu kering, banyak kesan negatif boleh terjadi termasuklah ekzema dan gatal-gatal. Vitamin E mampu mengembalikan kelembapan pada kulit dan kesan yang baik dapat diperolehi jika pengguna menyapu minyak ini pada waktu malam. Ini kerana proses penyerapan Vitamin E akan menjadi lebih efektif. Namun begitu, Vitamin E tulen sangat pekat untuk digunakan sehari-harian pada kulit. Ia lebih sesuai untuk penyembuhan drastik pada kulit. Mencampurkan Vitamin E dengan Minyak Zaitun adalah langkah terbaik untuk mendapatkan kesan kelembapan yang diinginkan. hehe,, pakat2 cari minyak zaitun la ye campur ngan vitamin E. minyak zaitun pun memang kita tau kesannya kepada kulit sangat best.. lembut, gebu gitu. tambah dengan vitamin E lagi la mebeles...


3. Parut 


Parut terjadi kesan dari luka lama, lecur dan pembedahan. Vitamin E mampu mengurangkan kesan parut kerana ia terus menyerap ke dalam kulit dan menghalang serangan radikal bebas. Mengapa serangan radikal bebas tidak baik untuk parut? Ia menghalang penyembuhan parut sekaligus melambatkan parut hilang. Menurut Diane Irons, penulis buku "911 Beauty Secrets: an Emergency Guide to Looking Great at Every Age, Size and Budget", Vitamin E adalah antioksida yang kuat dan membantu penghasilan kolagen, mengembalikan keanjalan kulit yang tidak terdapat pada parut.


4. Tompok Coklat 



Tompok coklat selalu kelihatan pada mereka yang telah berusia. Ia terjadi disebabkan oleh faktor umur, serangan radikal bebas (pencemaran dan pemakanan), serta fungsi hati yang kurang baik. Vitamin E mengurangkan serangan radikal bebas dan mengurangkan tompok coklat. Apabila minyak Vitamin E disapu pada tompok coklat, ia akan melembabkan membran sel dan menggalakkan penghasilan sel baru.


5. Kutikel (Tempat kuku bertemu kulit)


Vitamin E membantu mengurangkan masalah kutikel kering dan merekah. Beberapa titik Vitamin E mampu mengurangkan masalah kutikel kering, sentiasa menjadikannya lembab dan menghalang dari terus merekah. 




So nak dapatkan produk ni tak lah mahal sangat sebab jika dihitung panjangkan, congak2 modal cuma RM1.++ je sehari. kalau harga ahli lg murah.. jom kita jd ahli shaklee. boleh dpt harga murah, boleh dpt peluang biz..

sumber: tipsihatselalu.blogspot.com


 Salam sayang..
Mama FaizFarisFarah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan