Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Ahad, 8 Jun 2014

CABARAN MENJELANG HARI RAYA!

Saya seorang yg oversize sejak zaman sekolah.. overweight. plus size dan bukan senang saya nak turunkan 1kg pun... huaaaa saya perlukan diet yg sgt ketat utk turunkan berat badan.. jgn salahkan saya kalau anda tak capai berat ideal dengan set slimming shaklee... sebab ramai sgt yg dah berjaya.

betul.. memang seronok dan teruja untuk menurunkan berat badan dengan melihat testimoni org-orang yang berjaya... tapi setiap orang punya tindak balas badan yang berbeza.. ada org yang mudah untuk turunkan berat badan.. ada org memang sangat susah contohnya saya. jadi saya terpaksa la tahan telinga, minda dan jiwa utk berada kekal dgn bentuk badan skrg yg saya sendiri tak selesa..

mungkin org kata ini semua alasan saya... alasan demi menyusukan raudhah saya tak slim. sebab apa? sebab semua org2 sekeliling saya dengan mudahnya kurus tanpa buat apa2 pun dengan menyusukan anak.. saya tumpang gembira utk mereka. hakikatnya saya bukan mereka.. kalau diberi pilihan saya pun nak jd macam diorg.. menyusukan anak dan kurus.

apa pilihan yang saya ada? 1. kurus dengan diet extreme saya sebelum ni dan mendapat puji-pujian tetapi anak mengalami kembung perut dan susu merudum dengan teruk. 2. saya terpaksa kekalkan berat badan saya dengan cuba buang beberapa gram seminggu tetapi anak dapat cukup susu dan sihat. jadi saya tekadkan hati untuk no 2. sebab cita2 saya sebelum mengandungkan raudhah adalah utk beri susu badan sepenuhnya kepada anak saya yang seterusnya.

disini saya senaraikan tugasan anda yang ingin turunkan berat badan dengan pantas dan sihat.

TUGASAN ANDA:
  1.   " TULIS" matlamat anda! anda tidak akan berjaya jika tidak tulis!( contoh: aku mesti kurangkan 7kg dalam sebulan!)
  2.  "AMBIL" dan "PRINT" gambar anda yang gemuk sekarang, letakkan sebagai wallpaper handphone atau letak di tempat yang selalu anda lihat!
  3. Beritahu rakan, keluarga dan tulis di facebook yang anda sedang dalam proses menurunkan berat badan!
  4. Setiap kali makan, anggar dan tahu kalori pada makanan tersebut. (3500kalori =0.5kg). tapi segelas air kosong ada 0 kalori yang membakar 97kalori.
  5. Jogging pada masa lapang, percayalah! anda pasti kurus kalau berjogging sekurang2nya sekali seminggu.
  6. Kurangkan kuantiti nasi. 1/4 pinggan. kurangkan saiz pinggan sedikit demi sedikit.
  7. Kira BMI anda sekarang. contoh : berat 94kg tinggi 167cm = 94/(1.67 x 1.67) = 33.7 BMI overweight. lebih 25 BMI anda adalah GEMUK!!
 so buat dulu yang ni.. nanti saya akan update panduan menurunkan berat badan yang selamat. tugasan ini adalah untuk kuatkan jiwa, tekadkan hati supaya anda bersedia dan tahu apa yang anda buat dan inginkan.
SET SLIMMING LENGKAP

selamat berjaya. salam sayang,

Mama FaizFarisFarah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan