Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Khamis, 24 April 2014

Terima kasih Suami ku...

Entry kali ni khas untuk suami tercinta...
sejujurnya... saya dah terjebak dengan online biz ni sejak saya mula kahwin lagi.. tahun 2005 saya grad.. dah start suka nak wat biz online.. tapi pada masa tu saya cuma suka2 dan tak bersungguh mana pun.. sekadar mengisi masa terluang...  tapi masa tu online biz kebanyakannya biz di forum2.. fb kureng skit.. dan banyak seller yg ada website dengan shopping cart.. termasuklah saya. siap terima bayaran guna kad kredit lagi. tapi bila dah beranak pinak masa makin terhad.. dan medium online biz lebih tertumpu kepada FB. di FB saja dah macam2 produk yg saya jual... tapi semua tu sebenarnya buah hati i tu bukan suke sangat... sibuk ke komputer je.. hahha nak wat cam no.

at last after byk jatuh bangun dalam bisnes online ni akhirnya saya terjebak ngan MLM yg ku ANTI.. hahha actually bukan anti sebab dah pernah terjebak.. anti sbb dengar cakap org. anti sebab saya tak pandai nak cari downline... tak de downline cam mana nak berkembang? tu la sebab tak join MLM sebab saya tak tau macam mana nak approach org.. nak ajak org beli, nak ajak orang jadi ahli.

bulan 8 saya daftar jadi ahli shaklee... sebab saya nak kawal berat badan yg mencanak naik.. tapi saya tak nak telan ubat kurus sbb saya dalam usaha utk mengandung lagi masa tu. then masa mula2 masuk bawah BONDA MASTER  NORITA mmg saya cakap saya tak de modal banyak pun kak... saya nak try je.. masa tu pun saya dah slow jual barang lain... so saya tgk shaklee mcm boleh jual then tak payah simpan stok sebab buah hati tu kan suka bising tgk kita bz.. so tanpa ada barang kat rumah tak la nampak sangat ke busy an saya tu. so masa tu saya cuma mula dengan alfalfa dan lecithin je.. dan keahlian rm75.

saya pun join group kak N. di situlah sebenarnya pandangan saya terhadap dunia bisnes berubah... pandangan saya tentang rezeki berubah.. pandangan saya tentang MLM terus berubah... ia adalah sgt berbeza dgn apa yg saya dengar dan saya praktikkan selama ni... dalam kesempitan ( kalau senang lenang tak yah la wat side income kan) saya nampak jalan yg lebih lurus dan tenang.. Suami yg selama ni suka membebel.. tp lain gayanya penerimaan dengan Shaklee...

kenapa? sebab buah hati saya ni dengan rela je tolong saya pos barang, tolong bawa saya COD area ipoh, dengan mudah support performance dlm shaklee.. mungkin tak semudah orang lain.. tapi sangat mudah bg saya berbanding bisnes lain yg pernah saya try. support terkini.. dia belikan almari utk isi barang shaklee saya utk stok kt rumah utk jualan tempatan.. selama ni masuk dlm almari pinggan mangkuk jer..dah tak muat ruang tu.. so jeng jeng jeng

almari hadiah... best best best

 Jadi saya pun tak minat sgt dah nak wat biz lain lagi. dengan seronok boleh bg free supplement utk suami, anak2, mak2. sangat best dpt praktikkan apa yg diajar... ye nak berjaya dalam biz kena berkorban.. korban masa, korban tenaga, korban masa tidur... saya tak percaya kenapa duduk diam dpt duit.. mungkin nampak duduk diam sebab tak kecoh jumpa org.. tp di alam maya.. tak berapa nak diam sangat la.. hehe..

anyway saya bersyukur kerana menjadi anak didik BONDA MASTER NORITA. Bonda saya ni memang datang dari keluarga shaklee.. beliau dikenalkan dengan shaklee oleh suaminya yg merupakan anak kepada pasangan MASTER HAJI HUSSAIN &HJH SALWA.

so misi saya sekarang ialah nak lahirkan lebih ramai pengedar yang mampu merasai bonus 21% setiap bulan.. kelas offline mungkin tak berkesempatan.. tapi saya akan buat kelas online dengan menggunakan applikasi smartphone dan juga dari labtop.. tak tak semestinya kena ada labtop baru boleh buat biz shaklee, atau attend kelas asas shaklee..

Selamat bershaklee... luv u all.. semoga kita dikurniakan rezeki kesihatan yang baik dan bahagia selalu.. Amin.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan