Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Khamis, 10 April 2014

NAK KEJE HEBAT.. NAK DUIT BANYAK VS TAPI SAYA DUDUK RUMAH DENGAN DUIT BANYAK

Yelah.. masa bujang2 zaman study dulu mmg itu lah yg diimpikan.  kerja hebat, bila orang tanya kerja apa leh jawab ngan gah! atau pun.. takkan la dah belajar sampai ke tua tapi dok keje cikai? or TAKKAN TAK KEJE? TAKKAN DOK UMAH JAGA ANAK???? TAKKAN LA!!!!!

hahahhaha... ye lah sifat manusia otak kiri.. belajar tinggi kena la kerja hebat. kalau kerja cikai baik tak yah belakar sampai universiti habiskan duit beratus ribu kat situ... huhuhu sedih. belajar dah penat dah, kerja pun penat..

tapi bila dah ada family... mmg yg ku impikan ialah dok rumah membesarkan anak2... mungkin ada yg cakap.. isk ko gaji besar boleh la nak mimpikan mcm tu.. tak tau yg dok rumah tu tak de cuti, tak de rehat, tak de gaji, cuma ada anak dan suami je..
tapi saya tak nak jugak cam tu.. saya nak dok rumah.. jaga anak.. dapat gaji.. tak nak bebankan suami dengan kehendak saya ( yg keperluan kena la suami belikan.. itukan nafkah wajib ekekke).
ini mmg over.. tp ini adalah pelaburan... kita tak tau apa akan jadi masa depan... teringin nak belikan baby rantai tgn dan rantai kaki!!! pic dari pakcik google

saya dah rasa nikmatnya buat biz online bila tak keje... ye 3 bulan cuti bersalin rasa seronok sangat sebab kita fokus utk buat shaklee.. dan kita punya masa yang flexible utk diri kita lalukan 4D. bila keje.. kena la fokus pada kerja sebab kita kan makan gaji.. so kerja no 1... side biz kena la buat tgh malam bila semua dah tdo... jd masa saya sgt ketat... mcm2 boleh buat bila saya suri rumah yg bergaji... saya belum dapat nak rasai sebab saya terikat dengan kerja..

 jadi yg tgh dok rumah je tu... apa kata kita berubah... kita jana income sambil2 buat kerja rumah. sambil2 jaga anak.. sambil2 menyusukan baby... seronok.. at least kita dpt income utk diri sendiri.. tak de la husband buat muka bila kita minta itu ini... biar la dia jeling kt kita bila kita boleh beli itu dan ini dgn duit sendiri.

yg keje cam saya pun boleh buat biz ni.. saya boleh takkan uoll tak boleh  kot! cuma kena lebih disiplin dan atur masa dgn baik.. itu je. saya akan beri tunjuk ajar dan tips2 cara nak berbiz time keje.. tapi kita bekerja tanpa tgk hp atau fb ... hehehe biz jalan sendiri.. kita kerja la  elok2 :)

selamat bershaklee.. love u all.. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan