Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Sabtu, 29 Mac 2014

GAJI RM5000 TAPI TAK MAMPU? PUII

Hahahah nak gelak ke nak nangis pun tak tau... kalau cerita orang nak percaya ke tak pun tak kisah. tapi saya yakin penceritaan ini ramai yang rasa..

ye gaji dlm slip gaji mencecah rm5000  (owh teringat plak lom isi borang cukai.. lhdn ). tapi tak nak citer banyak.. lepas tolak hutang sana hutang sini belah kanan tinggal rm2000. baru dlm slip! bila duit masuk bank kena bayar kereta, bil telekom, bil streamyx, bil celcom, ada hutang2 lagi, main kutu (sbb tak mampu nak beli cash) baki tinggal rm400. wahh banyak lg tu!!! huhu duit minyak keta rm50 seminggu (untung keje dekat.. kalau aku keje jauh? ) sebulan rm200. tinggal rm200 nak balik kg. duit minyak pegi balik, dah balik mesti la nak belanja mak n adik2..

habis duit. tu duit tak de baki pun nak bagi mak kat kg..  what the hell??? gaji rm5000 nak bagi mak kat kg rm500, bukan rm500 je , RM50 pun tak mampu? gila anak tak kenang budi!! duush dush dush kena kat batang hidung sendiri. yg wajib pun tak mampu masa tu.

 korang ada nampak dlm list aku tu beli baju? beli tudung? beli barang anak2? bayar duit yuran itu yuran ini kat tempat keje? ada nampak? nak beli medela freestyle pun main kutu, nak pakai tilam BVSM pun main kutu. apa la nilai duit sekarang.. rm5000 mcm rm50 je. sekelip mata habis. apatah lagi nak beli supplement shaklee. tak de duit utk diri sendiri pun.. utk simpan pun tak de. cuma ada duit yg lebih aku hutang utk selesaikan hutang dulu je ada dok dlm tabung haji.

sebenarnya nak cerita, aku sedih sebab tak dpt bagi duit kat mak.. tak kisah la kalau pun dia dah ada suami lain.. tapi she's my mother.. tapi nak bagi memang tak de. dan sebenarnya hidup aku jd lebih sempit bila langsung tak hulur duit kat mak... tu lah..

tapi bila aku kenal shaklee dengan set kurus basic .. itulah permulaan aku.. sekarang aku aktif sebagai SHAKLEE independent distributer : 877171. Alhamdulillah, dengan berkat tunjuk ajar "ibu shaklee" ku, dengan sokongan group yang semakin berkembang... aku mula mampu
bagi duit kat mak di kampung, walau sikit pun aku puas, 
aku mampu keluarkan zakat sikit pun tak pe at least itu saham akhirat aku
aku mampu bagi sedekah semoga diperluaskan rezeki ku
aku mampu bekalkan supplement shaklee utk suami, anak, diri aku, mak, mak mertua yang kalau kira2 supply utk sebulan mencecah rm1000.

suami selalu tanya.. apa dapat jual shaklee? selalu jawapan aku hurmm dapat makan vitamin free jer... tak per.. next time boleh jawab hurmm dapat pakai kereta free je.. dapat pegi umrah 5 bintang free je dan dapat duduk rumah free je.. dan dapat gaji tak yah pegi keje ( i jeles ngan suri rumah dok rumah jaga anak... bukan kata suri rumah goyang kaki.. tapi yg best nya suri rumah we have flexible time.. kita boleh adjust sendiri nak buat apa.. nak pegi mana.. apa tujuan.. apa target.. dan tak rasa bersalah terfikir pasal bisnes kat tempat keje ).

Jom kita buat shaklee sama2.. sama2 naik. kita ubah hidup kita.. tak de sapa yang kaya dengan sekelip mata atau senang2 goyang kaki tak buat apa duit masuk... itu semua tipu.

cuma dengan group shaklee kami... cuba amalkan
A --> AHLI -- jd ahli la baru boleh rasa semua kebaikan.. harga ahli, bonus sehingga 21% jualan, 3C
B --> BELI  -- beli dan rasai penangan supplement shaklee
C --> CERITA -- cerita kebaikan shaklee pada org lain.. malu nak jumpa orang? tak yah jumpa pun.. hehe saya tak pandai pujuk org beli barang saya.. tapi org yg cari saya nak beli. dah jd ahli saya turunkan ilmunya nanti.
D --> DUPLIKASI -- duplikasi A B C tadi pada ahli baru yang join group

"nanti la saya fikir2 dulu nak compare ngan yg lain"
sejujurnya nak berjaya kena guna otak kanan... tak pandang belakang kiri kanan.. jalan terus je.. salah betulkan,
kalau kita tau jalan, ada GPS senang kan.. ikut je GPS tu kata apa.. kita sampai ddestinasi
kalau tak tau jalan, kita teruskan juga sambil cari signboard yg berkaitan.. akhirnya sampai juga tapi lambat skit.. eh eh eh kadang jumpa short cut jika diizinkan NYA

tapi kalau kita kata nantilah tgh fikir nak pegi mana.. eh tak bergerak kan? tak sampai pun mana pun. dok ada kat rumah je.
atau pun dah start enjin, jalan sikit tiba2 tak tau jalan... dok la kat simpang tu fikir2 nak kemana kiri ke kanan kanan ke kiri.. tak bergerak.. so sampai situ je la.. tak sampai destinasi. akhirnya baalik rumah balik.

tak susah pun keje kita update fb dan blog je hari2.. 2 jam sehari pun dah cukup!!



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan