Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Khamis, 30 Januari 2014

Upgrade Medela Swing Single Pump kepada Double Pump!!

Assalamualaikum... saya seronok juga cuti CNY ni lama skit.. hehhehe tp anak2 semua sekolah, cuti 3 hari je. mama dia je cuti sampai 6 hari. best boleh update blog.. ekekkeke

actually seminggu ni sbuk konon2 jd consultant pada best friend kt tempat keje yg runsing stok EBM dah habis. anak plak tak boleh minum susu lembu... nak tak nak kena la fully BF. So selama ni dia pakai single pump je... so selalu la jelouse dengan hasil tuaian kawan dia yg sorang ni ekekek.. tp bila tgk2 actually hasil tuaian sebelah B dia pun sama je ngan hasil tuaian sebelah B diri ku ini. tapi sebab I guna double pump kan,.. so hasilnya mmg agak lumayan dan masa pun singkat jer... so i pun syorkan dia convert atau upgrade pump medela maxi dia tu kepada double pump. sbb tgk blog org lain ramai yg buat even overseas pun buat. tambahan pulak sekarang dah ada medela swing maxi.

di jadikan cerita i la yg jd tukang beli semua barang.. alih2 malam td citer kecoh kesedihan bila pump tu tak berfungsi dengan baik... tak de suction. Alahai dengan rasa bersalahnya stay up la mama utk cari solution .. sbb dia pun dah beli barang harga rm176. takkan nak bazirkan duit mcm tu jer.. oh NO No No... dan subuh tadi tau lah apa sebenar masalahnyer...

so hari ni nak cerita troubleshooting utk selesaikan masalah tu. Pagi td kul 8.00 my Best freind ni dah dtg rumah, en somi pulak g kayuh basikal.. sajak la tu mmg ngam!!

dengan yakinnya aku cuba jaya nak realisasikan cadangan tu. sedih n kesian kat kawan ni bila anak dia dah tak de stok susu. sampai kuar la citer nak jd ibu susuan... ekekkekek senang nak jd ibu susuan sekarang erk... kita dermakan EBM boleh cam tu?

so dia datang la bawa barang2  yg dibawah ni

2 medela FS connector set : RM110
1 medela fs tubing : RM70
extra breastshield - pump lama punya
original set medela swing


 dengan harapan ianya berjaya. sebab apa, kt website yang i beli barang tu dia kata tubing tu boleh guna pada medela freestyle dan juga swing maxi. aku pun yakin la boleh pakai... so bila baca blog lain punya cerita, mmg medela FS tubing tak fit dgn medela swing. owh aku tak putus asa cuba juga cari jalan utk connect.

langkah 1. aku kikis sikit hujung tubing yg nak masuk kat pump... done. boleh masuk, tapi still tak de suction. so aku rasa dia perlu juga juga hujung tubing medela swing. jadi aku kena fkir lagi. aku sebenarnya nak potong je tube asal medela swing dan tube medela FS yg salah beli tu... then nak sambung... sebab org punya jadi aku pun tak berani nak wat sebarang kerosakan lagi, sebab aku dah rosakkan hujung tube medela FS tu, even nak masuk kat medela pun dah tak fungsi....

akhirnya aku ambil tubing inhaler anak aku yg dah tak guna tu... potong. hujung 1 aku sambung ngan tubing medela FS, hujung satu lg aku sambung ngan tubing medela Swing. dan aku pun try!!!

berjaya!!! tapi tube tu jd sangat la panjang.... so aku ckp kt best friend tu.. kalau ko nak pendekkan.. ko potong la tube medela FS tu dan sambung terus ngan tube medela swing... so far td test 5 minit dah berjaya la keluarkan susu dari kedua2 belah cik B. Nanti kita tanya dapatan best friend tu ye.

syukur... nanti aku update cara yg betul nak upgrade medela swing..

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.* Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan