Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Khamis, 19 Disember 2013

Sembelit.. nyah la kau dari hidup ku...

Assalamualaikum... lega dah skit dari aktiviti bercuti dan bekerja memerah otak.. so hari ni nak santai-santai layan biz online... suka biz online sebab jd anti stress dlm hidup saya. ngehngehngeh..

nak sembang pasal sembelit. sembelit.. tak ramai org yg mengalaminya dan tak rama juga yang tak mengalaminya..  :D layankan je la ayat tu ye. actually saya pun dalam golongan itu juga dulu.. suatu masa hampir lebih 20 tahun. tapi tak pernah kisah pun... sebab dah jd sebahagian hidup saya. huhu sejak kecik memang tak suka minum air masak.. dan jarang2 minum. selalu minum air manis jer... (nasib la keturunan tak de kencing manis... tp zaman skrg ni bukan kira pun kan..). dah rutin jarang membuang.. kalau membuang berejam dlm bilik air.. sampai jd buasir.

tapi tak kisah pun.... sbb saya masih kanak-kanak lg... dah masuk sekolah menengah, masuk universiti pun tak kisah... huhuhu apa la punya orang. bila dah kahwin pada umur 23 tahun.. ( mcm muda je mcm muda je). baru lah kenak air masak... dulu masa minum air masak. mak aih nak termuntah rasa kot. tp bila setiap hari duduk rumah sendiri, suami jenis tak minum air manis... kita pun terikut.. sampai skrg minum air manis kat kedai makan jer... kalau kat rumah mmg tak la.. masa ni baru kisah.. baru sedar yg diri tu sembelit. lg pun makin hari makin tua kan.. mula la tak nak org kata kita lg tua dari usia dah pun kahwin awal... taknak taknak taknak... tp sembelit tu tak hilang pun sbb dah sebati dlm diri.. walaupun minum air berliter2 sehari, makan buah, stil susah jugak nak ke toilet. kena minum kopi DXN pagi2 baru boleh membuang... itulah kehidupan saya hampir dgn angka 10 tahun yg seterusnya.. perlu bantuan utk ke tandas... aduyai..

tp sejak setahun yg lepas.. saya rasa diri dah tua.. umur dah 32 tahun. 3 series.. dah kena la jaga kesihatan dan tubuh badan,.. dengan dah beranak 2, nak tambah lg 1 masa tu baru lah tersedar. saya perlukan supplement.. saya nak makan vitamin... alhamdulillah dalam saya yg tak tau apa2 pasal vitamin kecuali nama dan fungsi yg ada dlm buku sains tu... saya terjebak dengan shaklee.. yg mana saya nak kurus tanpa risau keadaan diri yg sedang cuba nak mengandung lagi tapi tak dpt2 dan dekat 2 tahun mencuba... huhuhu jgn ingat dah beranak 2 boleh senang2 nak dpt anak lg...

so saya mulakan dengan alfalfa dan lecithin sebab masa tu herb lax tak de.. dah habis stok. so upline saya kak NOrita telah suggest amik alfalfa dan lecithin je masa tu.. saya join la shaklee dengan modal tak sampai rm200. ( ok saya mmg suka biz online sbb saya tak perlu jumpa org. saya tak reti jual barang or promote brg kat org. )

nak kata botol pertama terus masalah sembelit saya hilang? mmg tak la.. kena faham erk.. saya dah 30 tahun ada masalah sembelit. so boleh bayang tak.. u nak mende tu solve dalam masa sebulan.. so bulan pertama tu mmg senang ke toilet.. lancar je tp still dengan bantuan kopi.. cuma kekadang saya try la skip kopi lingzhi dxn tu. kekadang minum kopi HKCC. heheh tp kopi mmg sebati jugak dlm hidup saya. pernah try herblax jugak bulan depannya. sama juga result, bila makan buang, tak mkn herblax tak buang. .. tapi tak berani kerap sgt la sebab saya dah pun mengandung  masa tu. lepas 3 bulan makan shaklee saya disahkan mengandung.. masa tu dah pandai sikit la nak amik vitamin apa.. saya pun ada wat entry pasal vitamin yg saya makan sebelum berjaya mengandung tu... hehhehe

tapi lepas saya bersalin, dah 4 bulan skrg ni.. saya perasan yg masalah sembelit tu tak de dah atau sangat kurang. kecuali kalau saya bercuti atau balik kg tu maybe la miss 1 hari. sbb bila tak duduk rumah ni saya jd kurang minum air.. huhu so saya telek2... dlm lepas bersalin ni saya banyak minum ESP dan jugak ostematrix dan tak lupa alfalfa... so kombinasi 3 jenis ni yg telah menyahkan masalah sembelit saya. saya ni agak culas jugak yer.. kekadang makan.. kekadang tak makan supplement tu. tp Alhamdulillah, walau pun culas, membuang setiap hari dan lancar tak de istilah berejam dalam bilik air..

dulu teringat, seksanya tinggung berejam sampai kebas kaki... sekarang alhamdulillah..
testimoni dari kawan kerja kt sekolah kata: lepas amik ESP pembuangan jd lancar
testimoni dari biras : masa makan alfalfa sembelit tak de.. sebab dia pun ada masalah sembelit jugak.

saja nak bg tau bg yg ada masalah sembelit tu.. boleh la try salah satu atau salah 2 jenis atau semua jenis pun tak per... hahhaha supplement berikut dpt membantu menghilangkan masalah sembelit:

1. Alfalfa
2. Herblax
3. Ostematrix
4. ESP

harga super duper... JAnnah 0195701403

p/s: saya bgtau umur ke tadi? huhuhu jgn tegur kata saya nampak lg tua dari umur.. sentap! kuang kuang kuang. :D melawak je

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 Jannah || Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak || MALAYSIA & INDONESIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan