Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Rabu, 18 September 2013

LANGSING DENGAN SHAKLEE.. apa caranya????

kalau cerita pasal set pelansingan shaklee ada macam-macam.. dan semua ada testimoni yang sangat menarik.. masalahnyer? huhu saya kenal shaklee kerana set pelansingan ini lah.. jd masalahnya tak tau nak pilih yg mana satu!!!!

we start dengan yg basic dulu...

1. LECITHIN + ALFALFA
 ini adalah set yg paling ekonomi. Dan kesannya pun tak menghampakan. seperti yang diwar-warkan, lecithin berfungsi mencairkan lemak dan alfalfa bertindak sebagai fiber untuk membawa keluar lemak dari badan serta untuk proses detox.

apa cara pelansingan dengan lecithin dan alfalfa?
dari cerita yang berjaya :
ambil lecithin dan alfalfa selepas makan malam dan makan tengah hari. 2 kali sehari.
makan nasi sekali sehari.
minum air sekurang-kurangnya 4 liter sehari.

2. OMEGA GUARD + LECITHIN + ALFALA @ HERBLAX

   Kaedah 1 biasa menjadi untuk ibu yang menyusukan anak dan juga lelaki. Ramai wanita yang tiada kaitan dengan penyusuan pun berjaya turunkan berat badan. tapi ada hampa. ini kemungkinan kerana metabolisma badan yang rendah... jadi utk kes  yg begini adalah terbaik menambahkan omega guard dalam supplement diet kita. knp? sebab omega guard dgn dos yg betul akan meningkat pembakaran lemak dan mendorong kita minum air banyak serta kurang lapar!

CARANYA:
ambil omega guard waktu pagi
ambil lecithin dan alfalfa slps makan tgh hari dan makan malam
atau ambil lecithin selepas makan tgh hari dan makan malam dan 2 biji herblax selepas makan malam.
makan nasi sekali sehari
minum air lebih 4 liter sehari

3. LECITHIN + ALFALFA +ESP
ni memang set yang selalu ibu menyusu akan ambil. sebab? sebab diorang memang dah makan ESP dan alfalfa untuk milk booster so tambah sebotol lecithin lagi jer utk mempercepatkan turun berat badan. ESP berfungsi makanan gantian untuk waktu snek dan mengurangkan portion makanan masa makan tgh hari dan makan malam. maksudnya, bila ambil ESP ni, kita akan rasa kenyang, so bila tiba waktu makan tgh hari dan makan malam, kita akan makan dengan sedikit sahaja.

cara pengambilannya:
ambil lecithin dan alfalfa slps makan tgh hari dan makan malam
atau ambil lecithin selepas makan tgh hari dan makan malam dan 2 biji herblax selepas makan malam.
makan nasi sekali sehari
ambil shake ESP  pada waktu snek iaitu antara waktu makan sarapan dan tgh hari dan antara waktu makan tgh hari dan makan malam.
minum air banyak-banyak lebih 4liter sehari.

4. CINCH shake + CINCH tea mix
Ini set utk turunkan berat badan yang baik utk mengekalkan jisim otot dan mengelakkan badan menggeleber dan mudah naik semula selepas kurus. tapi tidak disyorkan untuk ibu mengandung.

caranya?
ambil cinch shake gantikan sarapan pagi dan makan malam
makan tgh hari macam biasa ( nasi pun bagus la makan... nikmat dok malaysia! heheh saja la ada org takut makan nasi masa diet)
ambil snek antara waktu makan. tapi snek sihat la dan berpada2 ye. cukup sebiji epal ke, sebekas yogurt ke, segelas minuman kegemaran yg tidak banyak kalori. ikut masing2 la.
ambil cinch tea mix semasa makan tgh hari atau waktu snek pagi atau bila lapar.
jangan biarkan perut lapar, ia merendahkan metabolisma atau pembakaran lemak.
ADD ON: omega guard di waktu pg utk pembakaran lemak yang lebih efektif.

so pilih la mana-mana yang sesuai....

TIPS PALING PENTING!!

Bila Anda Rasa Lapar, Minumlah Air Masak. Kalau Masih Lapar Makan lah sikit. Tapi Ingat!!! Minum Air Masak Dulu. --> muslihatnya selalunya kita salah tafsir antara signal dahaga ngan lapar. bila kebiasaan kita ni suka makan, bila dahaga pun kita makan, bila lapar lagi lah makan. so elak itu lah biasakan diri kita bila kita rasa kita ni lapar, maka minumlah air masak segelas dua. kalau masih lagi lapar barulah kita makan. kalau kita sebenarnya dahaga je, maka lepas minum hilangla rasa "lapar" kan.. kalau betul2 lapar, lepas minum lapar tu akan berkurangan dan kita akan makan dengan sedikit.. tapi ingat!! AIR KOSONG  sahaja.

Jangan la percaya sangat ngan kata-kata pemikat produk pelangsingan.. semua tu nak pancing je. kita akan frust nanti.

utk kurus mesti kena sekat sikit selera makan... memang ada yg kata saya dah makan produk itu produk ini tapi tak turun pun, makin naik adalah.. hmmm susah nak cakap sebab nak turun berat badan bergantung kepada metabolisma badan dan cara kita ambil makanan.

Sebaiknya kalau nak kurus kena ada tekad dan keazaman yang tinggi barulah kita akan berusaha bersungguh2.

maaf ye saya pun dalam golongan overweight ni. saya juga pernah makan macam2 produk, macam2 kaedah. saya juga ada mengalami naik berat lepas makan produk kurus. semua tu saya rasa. dan saya nak bgtau juga saya juga pernah loose weight lebih 20kg in 4 months. Jadi itulah nasihat saya. saya pun sekarang cuba turunkan semula beerat badan lepas kenaikan mendadak masa mengandung. cuma bezanya kali ni saya nak loose weight dalam tempoh menyusukan bayi, dulu saya turunkan berat badan masa dah habis menyusukan. so another adventure journey for me. wish me luck!! saya juga doakan semua pengguna shaklee akan mendapat faedah sebaiknya.

saya adalah jenis org generasi WHY. semua saya nak tau kenapa... susah sekarang nak terima bulat2 apa yg org bgtau saya akan buat research. mungkin sebab banyak asam garam kehidupan yg dah dilalui atau pun saya memang sentiasa bersama dengan GEN Y ni... hehhe saya kan cikgu! :D

selamat bershaklee!! selamat berdiet!! selamat dapat berat ideal!!
 
Nak daptkan Harga Hebat Produk Shaklee? Hubungi saya Pengedar Shaklee Ulu Kinta, Ipoh, Perak

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
ID : 877171
sms@ whatsapp : 0195701403
email: jannahshoppe@gmail.com
FB : Nur Maawa
Page FB: Pretty Raudhah (Vitamin)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan