Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Sabtu, 24 Ogos 2013

Ketahanan EBM.... berapa lama tahan? simpan kat mana?

 hari ni nak share sikit je.. tp sgt penting....

hukum penyimpanan dan ketahanan susu perahan a.k.a EBM

a) Suhu bilik : 15 degrees, boleh tahan 24 jam
b) Suhu bilik : 19 degrees-22 degrees, boleh tahan 10 jam
c) Suhu bilik : 25 degrees, boleh tahan 4-5 jam
d) Dalam peti sejuk 2 pintu (fridge) : 0-4 degrees, boleh tahan 7-8hari (2 hari paling bagus untuk elak serapan  bau makanan lain)
e) Dalam freezer(bagi peti sejukjenis satu pintu) : boleh tahan 2 minggu
f) Dalam freezer(bagi peti sejuk 2/3 pintu) : boleh tahan 3-4 bulan
g) Deep freezer with constant temperature : -19 degrees, boleh tahan 6 bulan ++
h) Cooler bags/ box bersama icepacks : 0-4 degrees, boleh tahan 12-24 jam (bergantung kepada bilangan icepacks)


info dari blog chepah123.. thanx dear. sangat bagus info ni utk ibu2 yg baru belajar nak fully breastfeed.

sikit testimoni:

kakak :  eh kejapnye menyusu... kalau anak aku dulu paling kejap 45 minit itu pun kalau lepas menangis lg..

adik : aku sebelum ni pun cam tu, anak menyusu lama... tapi lepas amik set B shaklee tu kejap je dak ni menyusu dan kenyang. boleh main dah. :D

kakak :  bagus ye... shaklee mmg best


Nak daptkan Harga Hebat Produk Shaklee? Hubungi saya

pengedar shaklee ulu kinta, ipoh, perak
Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman ID : 877171 sms@ whatsapp : 0195701403 email: jannahshoppe@gmail.com FB : Nur Maawa Page FB: Pretty Raudhah (Vitamin)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan