Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Sabtu, 27 Julai 2013

Shaklee halal ke tak???

 Saya terdetik nak tulis entry ni berikutan seorang customer offline yang pada mulanya agak confused nak amik lecithin untuk set kuruskan badan. Saya pulak yg confused kenapa dia macam was-was. rupa2nya ia adalah disebabkan oleh bovine gelatin yang digunakan oleh shaklee dalam vitamin yang guna softgel seperti vit e, lecithin, omega guard dan juga carotomax.

Bovine gelatin ni sering dikaitkan dengan babi, tapi tak semua bovine mesti dibuat daripada sumber tersebut. untuk produk yang dihantar ke Malaysia, pihak shaklee US telah pun mengilangkan dengan bahan yang berbeza daripada produk yg akan dipasarkan ke negara bukan Islam. Bovine gelatin yang digunakan dalam produk shaklee semuanya menggunakan lembu bukan babi.

Dan isu halal ni ada juga diutarakan oleh ustazah disekolah saya, bila mana saya kata saya jual vitamin shaklee terus terpacul dari mulutnya, HALAL ke??? sebab pada botol shaklee tak de tanda halal. untuk pengetahuan, shaklee memang tak cetak tanda halal pada label botol, tapi ia mempunyai sijil halal daripada ISA, iaitu salah satu badan yang diiktiraf oleh JAKIM. Maksudnya, kalau ISA dan sahkan halal, maka tak perlulah check sekali lagi dengan JAKIM. produk shaklee direct dari US ye, bukan dikilangkan kat sini. Sampai malaysia dah siap packing semua dah.

di sini saya tempekkan sijil halal dari shaklee.



sila klik pada link utk paparan jelas. sijil halal shaklee 2013

Nak daptkan Harga Hebat Produk Shaklee? Hubungi saya
Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
ID : 877171
sms@ whatsapp : 0195701403
email: jannahshoppe@gmail.com
FB : Nur Maawa
Page FB: Pretty Raudhah (Vitamin)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan