Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Khamis, 23 Mei 2013

HAMIL DAN PUASA

Sekarang dah musim mengganti puasa sebab ramadhan bakal menjelang. huhuhu saya pun termasukla dalam golongan itu. Untuk ibu-ibu yang hamil dan menyusukan anak ada alasan keuzuran yang membolehkan untuk tidak berpuasa. tapi saya yakin, ramai ibu-ibu yang berrharap dan berusaha untuk berpuasa juga di bulan ramadhan dan menggantikan puasa yang tertinggal ramadhan yang lepas.

Ditambahkan pula dengan cuaca sekarang yang sangat panas menyebabkan air dalam badan terlalu mudah terhidrat dan hilang dari badan serta menyebabkan degupan jantung menjadi lebih laju dari biasa, menyebabkan sesetengah ibu-ibu terpaksa mengalah dan meninggalkan puasa. Saya sendiri pun dan 2-3 hari terpaksa membatalkan niat menggantikan puasa bila badan tak dapat bertahan.

walaubagaimanapun saya memang buat persediaan lebih dari keadaan biasa untuk berpuasa tahun ini memandangkan bulan ramadhan ini saya berada dalam keadaan sarat. Saya dijangka bersalin seminggu selepas hari raya. sebab tu praktis awal utk membiasakan diri berpuasa. untuk persediaan saya sendiri, saya ambil shake performance drink dan ESP selepas bersahur. disamping memastikan saya mengambil kurma semasa bersahur.





Apa pentingnya ambil ESP dan performance drink? sebenarnya ESP sangat bagus untuk pastikan kita kurang berasa lapar sepanjang hari waktu berpuasa, Performance drink pula sangat baik untuk memastikan badan kita mempunyai bendalir yang mencukupi dan menghalang kehilangan air dalam badan semasa hari panas dan berpuasa. Dan hasilnya alhamdulillah dengan izin Nya saya dapat berpuasa dengan baik dan tidak merasa penat atau lelah. kebiasaan saya berpuasa akan merasa lelah memandangkan berat badan yang berlebihan dan hari panas.

Ok, bukan orang yang hamil dan menyusukan anak je perlu shake ESP dan PD, tapi semua jenis golongan pun digalakkan ambil ESP+ PD tambahan pula waktu cuaca yg tidak menentu sekarang. Saya akan pastikan anak saya juga akan bersahur dengan ESP dan PD bulan ramadhan nanti.

walau apa pun, kita masih kena pastikan meminum air yang secukupnya sepanjang malam. :D

 Nak daptkan Harga Hebat Produk Shaklee? Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
 ID : 877171
sms@ whatsapp : 0195701403
email: jannahshoppe@gmail.com
FB : Nur Maawa
Page FB: Pretty Raudhah (Vitamin)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan