Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Isnin, 4 Mac 2013

Saya nak banyak EBM!

 Semoga hari ini menjadi hari yang indah buat kita.

Saya dihujani pm dan komen yang bertalu-talu bila memaparkan testimoni rakan pengguna shaklee yang mempunyai stok EBM yg banyak. Rata-rata berkenaan hasil tuaian susu (pump) yang kurang, tidak sebanyak rakan pengamal shaklee... tidak kurang juga yg sudah consume beberapa supplement shaklee tapi tak berjaya. hari ni saya nak cerita macam mana nak dapat susu banyak dulu. yg dah amik produk shaklee saya ulas esok plak ye. :D

Kita memang teruja untuk menghasilkan susu yang banyak. dan Disini saya kongsikan tips dan usaha yang diamalkan oleh rakan-rakan yg berjaya dalam mengumpul stok EBM yg banyak.


USAHA YG PERLU DIPASTIKAN:

  1. pastikan kita pump susu dengan consistent bila anak kita tak menyusu secara terus dan juga waktu baby tidur. boleh juga pump breast sebelah lagi semasa kita menyusukan anak dengan sebelah breast. sebab kalau kita perhatikan, bila baby menyusu sebelah kanan, sebelah kiri pun susu terpancut. 
  2. kadangkala ditempat kerja kita terlalu sibuk sampai tak sempat nak pump susu mengikut masa atau kita kena meeting dan sebagainya, jadi kena qadha balik yg kita tak buat hari ni dgn power pumping bila sudah balik kerja.
  3. setiap kali pump pastikan breast kosong, pump sehingga tiada susu dan akhiri dengan pump dgn tangan utk pastikan susu benar2 tiada. bila breast sentiasa kosong maka, penghasilan susu akan bertambah banyak dan bertambah cepat. hukum demand and supply, ada permintaan, ada penghasilan susu.
  4. pastikan makan makanan yang berkhasiat mengikut piramid makanan, minum air kosong dengan banyak, tidak minum minuman yg mengurangkan susu, dan ambil supplement untuk  menyokong kesihatan kita, menyokong tubuh agar lebih bertenaga, menyokong minda agar kurang stress. pengambilan protein dan kalsium sangat membantu mempercepatkan penghasilan susu sebab ia adalah bahan utama dalam susu ibu, tapi demand and supply masih lagi penting.
  5. dekatkan diri dengan tuhan, banyakkan berdoa, semoga kita tidak stress dan sentiasa tenang agar pengaliran dan penghasilan susu berjalan lancar.
  6. istiqamah. jgn hangat2 tahi ayam.




Nak daptkan Harga Hebat Produk Shaklee? Hubungi saya
Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
ID : 877171
sms@ whatsapp : 0195701403
email: jannahshoppe@gmail.com
FB : Nur Maawa
Page FB: Pretty Raudhah (Vitamin)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan