Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Isnin, 4 Mac 2013

PERKARA WAJIB PENYUSUAN IBU

Assalam. lately ni memang saya sibuk promosikan set 3M di laman Page Facebook saya. dan memang sambutan hangat oleh ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu. Saya yakin ibu risau dengan kekurangan stok.

Hari ni saya mulakan berblog dengan tips yang paling ringkas yang perlu ibu-ibu pastikan bila kita menyusukan anak.

Post kali ni saya cuma akan nyatakan perkara wajib yang perlu anda lakukan.

PERKARA WAJIB 1: JGN SKIP MAKAN, DAN MAKAN DENGAN KUANTITI YG BETUL.

Jangan tahan makan. mesti makan mengikut waktu dengan kuantiti yang cukup mengikut piramid makan. ini sangat penting utk kita hasilkan susu untuk bayi tersayang. Ada ibu-ibu yang sibuk, tak sempat makan, ada juga yang takut bentuk badan akan jd tak cantik. Sebenarnya dengan penyusuan badan yang betul, kerap pengosongan susu, maka semua makanan yg kita makan tidak sempat menjadi lemak pun. ;) wink wink wink! TAPI INGAT! MENGIKUT PIRAMID MAKANAN DENGAN MAKANAN YANG BERKHASIAT.


 PERKARA WAJIB 2: MINUM AIR BANYAK-BANYAK.

Sebanyak mana nak minum air? utk orang yg biasa, tak menyusukan anak, wajib minum 8 gelas sehari. jd bg ibu2 yang menyusukan anak, minum lah lebih lagi. Nak menghasilkan susu perlukan air sebab susu kita adalah cecair. 8 gelas sehari adalah untuk fungsi badan kita dengan optimum, maka kita perlukan air lebih untuk penghasilan susu pula. Air sangat penting untuk memastikan badan kita menyahtoksik badan dan seterusnya badan jadi sihat dan susu pun lebih kuantiti dan kualiti. air bukan sesuatu yg boleh di pandang remeh,


PERKARA WAJIB 3: SUPPLEMENT SANGAT PENTING!

Ye sangat penting kita amalkan supplement semasa menyusukan anak. supplement membantu tubuh kita berfungsi dengan baik, maka kita akan lebih mudah menghasilkan susu. tapi ingat!!! supplement semata tidak menjanjikan perkara magic berlaku, makan supplement terus banyak susu, makan supplement terus putih gebu, makan supplement terus pandai. Supplement adalah makanan tambahan yang kita ambil supaya badan kita menjadi lebih effective. Lebih kurang makan kereta yang kita sentiasa jaga dan service, pastilah performance kereta sangat baik, tak de rosak sana sini berbanding dengan kereta yang kita lanyak jer... mana mau dia nak pegi laju kalau dah sana sini tak pernah service dan tak di jaga. Vitamin dalam produk shaklee kami telah kenal pasti yg sangat membantu ibu2 menghasilkan susu dengan baik. contohnya B complex shaklee bagus bagi mengurangkan stress ibu-ibu, bila ibu relax dan tenang, susu pun mudah mengalir, kalau kita stress susu ada dalam breast pun tak nak keluar.... susu sedikit di pam bukan bermakna susu tak de dalam breast. Selain itu, alfalfa telah dikenal pasti sebagai milk booster dengan cara ia merangsang hormin kita untuk penghasilan susu dengan lebih baik dan banyak itupun jika kena dengan hukum demand and supply. Kalau kita tak pump susu, atau baby tak menyusu, maka otak pun kata ... ok susu kurang diperlukan, maka ia akan kurang menghasilkan susu. jadi kena jaga demand untuk susu, kena banyak demand dengan pumping atau direct breastfeed. yg ni nanti saya akan buat post lain plak yer....

untuk set penyusuan kami telah sediakan beberapa set sejajar dengan keperluan dan kes ibu2. antaranya ialah
.
SET PALING LARIS DENGAN BANYAK BONUS KESIHATAN :D

SET ASAS PENYUSUAN



SET B --> set basic utk penyusuan yg baik.
SET 


Nak daptkan Harga Hebat Produk Shaklee? Hubungi saya
Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
ID : 877171
sms@ whatsapp : 0195701403
email: jannahshoppe@gmail.com
FB : Nur Maawa
Page FB: Pretty Raudhah (Vitamin)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan