Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Jumaat, 22 Mac 2013

Alfalfa Complex : Milk booster je ke?

 Bila saya promote set penyusuan ramai yang hanya berminat dengan Alfalfa dan ESP utk supplement penambah susu ibu a.k.a milk booster. Kita tawarkan set penyusuan dengan set vitamin lengkap untuk memastikan mental dan fizikal bersedia untuk mengharungi cabaran sebagai fully breastfeed mothers.

Macam senang, tapi tak semudah. :D

Tidak dinafikan Alfalfa memang ada kelebihan meransang penghasilan susu yang lebih banyak, namun apa kata kita selami lebih lagi khasiat sebenar alfalfa kepada tubuh kita.

Alfalfa complex diperbuat daripada tanaman Alfalfa atau nama saintifiknya Medicago sativa yang ditanam secara organik di California yang bebas dari serangga perosak dan menggunakan bahan baja kompos bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Megicago sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yg telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.


Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompress menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

Manfaat dan Kelebihan Alfalfa.

Tumbuhan yang kaya dengan pelbagai nutrisi - Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.



  • Mencuci hati, darah dan usus - Ini adalah makanan yang ssngat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan - memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
  • baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Meningkirkan lemak dan kolestrol- kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  • Melawan tumor - memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Mengelakkan keletihan - melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah / merawat atritis - melegakan sakit atritis dan kesakitan.

ok dah... itu la secara formalnya serba sedikit tentang alfalfa complex dari shaklee...
banyak sangat manfaatnyer... saya bersyukur sangat ditemukan dengan produk shaklee dan dibukakan hati untuk mencubanya. Dan ia menyediakan pelbagai produk yang sangat bermanfaat.

Secara jujurnya, sebelum saya berjinak-jinak dengan shaklee saya memang dah cuba pelbagai altenatif untuk meneutralkan badan saya yang berasid. Badan yang berasid menyebabkan kita terdedah kepada pelbagai penyakit, dan ubat-ubatan atau supplement yang kita makan pun tak akan memberi kesan yg sewajarnya. Saya dulu mengalami masalah angin dalam rahim sebab terlalu banyak angin dalam badan. Ia menyebabkan saya sentiasa mengalami sakit perut yg teruk seperti senggugut. sering kali pening kepala dan keletihan. mengalami masalah keputihan dan banyak lagi. Alhamdulillah saya menemui produk yang sangat mebantu saya mengembalikan kesegaran badan.

Jom pakat-pakat kita amalkan vitamin dan mineral dari Shaklee. Sangat berbaloi jika anda bersungguh-sungguh. pesanan untuk diri sendiri dan kita semua : Jangan salahkan produk kalau kita sendiri kurang disiplin menjaga mengambilan supplemen dan makanan. :D
Nak daptkan Harga Hebat Produk Shaklee? Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
ID : 877171
sms@ whatsapp : 0195701403
email: jannahshoppe@gmail.com
FB : Nur Maawa
Page FB: Pretty Raudhah (Vitamin)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan