Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Rabu, 20 Mac 2013

Ada apa dengan Oste?

Itu lah panggilan manja untuk ostematrix.. nak menyebutnya panjang bebenor, jd ada nama manja.. saya panggil OSTE je.. huhuhu.

Malam td, tgh layan cerita JODOH (peminat scha... huhu ) hubby tegur.. "eh, baru 4 bulan lebih dan bengkak ke kaki tu?" actually saya pun perasan semalam petang kat umah my MIL eh bengkak plak kaki ari ni maybe sebab bertugas dari jam 12-7pm tu cuma ada 2 period ( 70 minit ) je yg saya free untuk solat menyebabkan lebih stress pada kaki. agak bengkak kedua2 kaki dan sakit gak la sampai separuh betis. Tapi saya dah telan dah OSTE lepas makan malam. tak pe la.. mudah2an surut esok pagi. sebelum tdo tu sempat jugak ler saya menyapukan minyak panas ( yg tak berapa nak panas :) ) kat kaki tu.

Alhamdulillah bgn pagi, belek2 kaki dah ok dah... tak de bengkak dan selesa. Itu lah menangan OSTE, selain masalah tulang berbunyi dan berlaga dah hilang. Sebelum ni saya memang akan ada masalah jaws (rahang) yang akan berlaga bunyi kluk kluk kalau mengunyah atau buka mulut besar, akhirnya menyebabkan saya tak boleh mengunyah. Tapi mengandung kali ni saya dpt je simptom awal terus saya tersedar bahawa saya tak cukup kalsium, maka bermula lah saat saya mengambil oste secara rutin selepas makan malam atau sebelum tdur. Alhamdulillah, tak de dah masalah tu, kali pun tak bunyi2 kalau turun atau naik tangga.

Apa dia OSTEMATRIX ni?

Ostematrix adalah supplement yg membekalkan kalsium kepada tubuh badan kita. sangat sesuai untuk orang yang tak suka minum susu dan kekurangan kalsium dalam badan dan orang yang memerlukan lebih kalsium seperti ibu mengandung dan ibu yg menyusukan anak.

Kat farmasi , klinik kan banyak jual kalsium murah je. Apa Beza ngan OSTEMATRIX?

Ostematrix ialah supplement kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapan adalah 99%. bermakna 99% dapat diserap dalam badan dan digunakan sepenuhnya. Ia mempunyai formula yang unit dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, juga zinc, kuprum, manganes dan boron. Semua nutrient ni sangat penting diambil bersama-sama untuk mememastikan ia dapat diserap oleh tubuh dan paling penting menghalang endapan sesetengah mineral dalam badan. Jadi sangat selamat dan berkesan digunakan dalam badan. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

MANFAAT UTAMA OSTEMATRIX.

  • menguatkan tulang   : kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia, kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • memperbaiki kekejangan dan kkebas-kebas : Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
  • meringankan stress : Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam
  • memperbaiki masalah haid : Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000 mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • pengalkalian tubuh : Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu menyerap nutrient dan merangsang detoxsifikasi.
  • memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik 
  • Magnesium : Ia adalah ion positif no2 penting dalam badan kita. Ia menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot dan menstabilkan  denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. 
  •  vitamin D : Dinamakan Vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, orang yang kurang terdedah kepada matahari, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D 
  •  Zink, boron, manganes dan kuprum :memelihara metabolisme kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.
 
Nak daptkan Harga Hebat Produk Shaklee? Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
ID : 877171
sms@ whatsapp : 0195701403
email: jannahshoppe@gmail.com
FB : Nur Maawa
Page FB: Pretty Raudhah (Vitamin)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan