Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Rabu, 2 Januari 2013

Morning Sickness : Alahan mengandung

Hehe dalam keadaan saya sekarang ni.. almaklum je la kan. so entry banyak pasal hal2 mengandung, menyusu dan kesuburan. Hari ni nak kongsi pasal morning sickness atau alahan.

Pengalaman saya mengandung anak lelaki 2 orang kurang skit morning sickness, sekadar layu di pagi hari dan nak tdo lepas balik keje. muntah2 ke, bau2an ke tak de yang saya alah. Makanan? semua ok je.

Tapi kali ni mungkin umur dah meningkat, ,mengandung pada ambang umur menghampiri 32 tahun, banyak nutrient yang dah kurang dalam badan, jd saya agak teruk jugak kena alahan ni. Makanan cuma selective je saya boleh makan, yg tak boleh makan tu bukan sekadar tak boleh telan, tengok pun dah loya. Hmm redha je la. Sabar dengan diri sendiri. :D

Bercerita pasal loya ni, alhamdulillah saya tak muntah terus. Sebenarnya selain dari alahan kita mengandung, penyebab kita suka loya adalah kerana kita kekurangan kalsium dalam badan. Saya memang kurang sangat minum susu lepas melahirkan anak ke 2. Sangat jarang. dalam masa hampir 4 tahun tu mungkin boleh dikira dengan jari berapa kali saya minum susu. Tambahan pulak saya mengikuti diet ketat selepas setahun melahirkan. MMg banyak masalah kesihatan yang saya alami sebenarnya akibat kekurangan nutrisi. Tapi itu kisah yg dah lepas. Skrg saya dah kenal shaklee, even saya mengikuti diet ketat pun insya Allah saya masih ada semua nutrient yang diperlukan oleh badan.

Berbalik pasal kekurangan kalsium tadi. Bila dalam badan kita tak cukup kalsium, dan mengalami alahan mengandung, maka kita memang akan cepat rasa loya dan nak muntah. dan seterusnya muntah. Bab muntah ni yang tak nak sebab apa bila dah muntah2 ni, badan kita jd penat dan alahan tu jadi lagi teruk. Untuk mengelakkan loya dan muntah yang berterusan kita kena lah ambil susu untuk dapatkan kalsium. Kalau tgk susu pun nak muntah, telan la OSTEMATRIX 4 biji sebelum  tidur... semoga loya dan muntah tu berkurangan.

Alhamdulillah saya amalkan ostematrix keadaan muntah tu tak terjadi kat saya cuma loya2 tu bila saya dalam keadaan yang sangat craving.. lapar.. bukan sikit2 lapar, betul2 lapar, tp bila makan sikit pun jd dengan makanan yg saya boleh makan saja. NAsi? bukan makanan yg boleh hilangkan craving saya... huhu tu lah masalahnya, kelaparan tu cuma hilang kalau makan mende yang sesuai je ngan saya.

thanx to stylisheve.com
So dalam pada ni saya nak promote pasal set mengandung Shaklee. Set Mengandung atau set hamil ni ada 2 jenis set J1, set J2.

Set J1 = untuk orang yang mengandung 3 bulan pertama
set J2 = untuk mengandung  4 bulan hingga nak bersalin.

So dalam set J1 yang saya amalkan sekarang, mengandungi:



  1. Vita lea : merangkumi semua nutrient yang diperlukan oleh badan dan juga untuk perkembangan bayi dalam rahim.
  2. Vita C : yang ni boleh ambil yang Vita C plus ( Sustained Release ) atau Vita C chewable. mana2 pun boleh untuk imuniti badan supaya tidak mudah dijangkiti penyakit. Jika Vita C langsung tak de stok mcm sekarang, Vita Lea pun dah mencukupi sebab dalam Vita Lea pun ada vitamin C.
  3. B complex :  Paling penting seeloknya ambil sebelum mengandung lagi. membekalkan asid folik yang sangat penting dalam pembentukan otak dan tulang utama bayi. Selain ia membekalkan kita tenaga yang berpanjangan supaya kita kurang rasa alahan yang teruk. kurang lemah badan.
  4. Ostematrix : memang sangat diperlukan oleh tubuh terutama yang tak minum susu. Gantikan susu untuk sumber kalsium dan magnesium. biasanya masa mengandung kita perlukan kalsium yang lebih utk diri sendiri dan juga perkembangan bayi. 
Nanti saya akan buat entry pasal Set J2 pulak yer..

saya sangat bersyukur kepada Allah sbb menemukan dengan shaklee sebab kali ni even rasanya morning sickness saya lebih teruk dari yang dulu, tapi saya dah boleh bangun jam 5 pg pada minggu yang ke7. huhuhu kalau dulu saya bangun pagi bila nak pegi sekolah jam 10pg. Lebih bertenaga dan lebih aktif. Nak cuba? jom hubungi saya.

Dapatkan Harga Hebat Produk Shaklee dengan Hubungi saya 

 Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman 

ID : 877171
sms@ whatsapp : 0195701403
email: jannahshoppe@gmail.com
FB : Nur Maawa
Page FB: Pretty Raudhah (Vitamin)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan