Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Jumaat, 16 November 2012

OMEGA GUARD dan Buang Lemak

Hari  ni kita sembang sikit pasal Omega Guard.


Ari tu saya ada tulis pasal set slimming. Selama hari ni ramai yang promote set slimming dengan Lecithin dan Alfalfa. Actually set slimming ni adalah set ekonomi kalau beli full pack ( botol penuh) boleh tahan sampai 2 bulan, alfalfa pulak boleh tahan 3-4 bulan.

Tapi kalau kita ada budget lebih, saya syorkan kita amalkan makan omega guard. Omega guard mempunyai fungsi yang sangat best bila kita berdiet. KENAPA?

1. omega 3 dalam omega guard membuatkan kita kurang lapar.

Sebab badan dapat bertindak balas dengan hormon leptin dengan lebih baik dengan bantuan omega 3. leptin adalah sejenis hormon yang dihasilkan oleh sel lemak kita dan masuk ke dalam darah. hormon ini akan beritahu otak bahawa kita dah cukup lemak dan otak decide supaya kita tak lapar dah. Kalau banyak lemak dalam badan kita, banyak la leptin yg dah dihasilkan. masalahnyer kenapa aku ni asyik lapar jugak??????

sebabnya leptin yang kita hasilkan tu tak sampai ke otak yg mungkin disebabkan ada halangan tertentu. sbb tu kita tak dpt signal dah cukup lemak. otak kata kita tak cukup lemak kena makan, makan dan makan. Bagi orang yang dah cukup lemak dalam badan, ada tindak balas leptin yang baik, maka, makanan tu pun dah jadi tak menarik lg pada kita, dan kita pun rasa kenyang.

Untuk pastikan kita dapat hilangkan rintangan leptin tadi dari sampai ke otak... marilah kita ambil omega guard supaya dapat memperbaiki perjalanan leptin kita ke otak. :D


2. Omega Guard akan pastikan kita minum air banyak 

sebab kita akan selalu haus. jadi bila amalkan omega guard kenalah sentiasa ada stok air kalau kat tempat keje atau pegi jalan-jalan. Nak kurus memang kena banyak minum air supaya semua tidak balas kimia dan fungsi cell dapat berjalan dengan baik. Tapi kita kan selalu lupa nak minum!! dgn omega guard kita takkan lg lupa, sbb kita akan haus selalu.


3. Omega Guard bantu buang lemak perut!

Hasil pembacaan saya di http://alwayssick.com. Kenapa lemak perut susah nak hilang? kenapa orang yang kurus pun ada perut buncit? Ini semua berkaitan dengan STRESS. orang yang stress akan ada ukuran pinggang yang besar, walaupun kurus tp pinggang tak la ramping sangat.. perut pun buncit! semakin kita stress semakin besar ukur lilit pinggang.. org yg suka marah2 akan ada pinggang atau perut yang besar..

Bila kita stress kita akan berada dalam mode " perlu simpan tenaga yang banyak untuk bertarung". Jadi dalan keadaan yang stress, setiap apa yang kita makan akan disimpan sebagai lemak iaitu tenaga simpanan yang akan digunakan bila kita kena bertarung demi keselamatan diri kita. maka dengan itu walaupun tiada sebarang pertarungan yang kita akan hadapi, perkara yang membuatkan kita stress la yang dianggap oleh otak sebagai musuh yang perlu kita lawan. Dan masalahnya kita tak guna pun tenaga simpanan tadi sbb kita bukannya nak berlawan dengan sesapa, maka ia kekal jadi lemak degil dan semakin bertambah setiap kali kita stress.

Apa kena mengena ngan omega guard? omega guard adalah supplement yang boleh membantu kita menangani stress. bila kurang stress kurang la lemak akan disimpan dalam badan.

4. Disamping ia juga Membakar lemak sedia ada dalam badan dan menghalang penghasilan insulin berlebihan yang mana menyebabkan kita simpan lemak dalam badan.

Dan sebaiknya kita gabungkan dengan pengambilan Vitamin C. Vitamin C akan diperlukan dgn lebih banyak bila kita stress. maka kita kena dapatkan vitamin c untuk penuhi keperluan badan. Bila kita tak dapatkan vitamin C dengan cukup,  otak akan daftarkan kekurangan vitamin C sebagai suatu stress jugak! Bila kita stress sekurang2nya perlu 1200mg - 3000mg vitamin C diperlukan.









Untuk Diskaun Hebat contact saya.

nama                 : nurul jannah bt sulaiman
Shaklee Id        : 877171
sms / whatapps :0195701403
email                 :jannahshoppe@gmail.com
website             :http://prettyraudhah.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan