Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Isnin, 5 November 2012

Neutralkan badan berasid.

 Dulu.. eh bukan. beberapa bulan lepas... saya terpengaruh yang saya ni ada sakit gout sbb suka sakit kat tulang kaki.

oleh itu saya struggle cari penawarnya. bila tanya pakcik ggogle, penawarnya ialah dengan meneutralkan asid dalam badan. Saya pun beli lah tarmos pengalkali air. mengharap ph nya 9 - 10. huhuhu tp nak dpt ph 9 cuma setengah cawan je dpt dlm satu termos tu. dalam 250 - 400 ml. heh nak kena minum 2.5 -4.5 liter sehari. terasa ada kesilapan kat situ. silap wat kira2. tp masa tu itu je yang saya jumpa. huhuu rupa2nya ada alternatif yg lebih baik .. tak pe la. itu rezeki org yg jual tu :D
Ye la saya minum air dari flask tu sebulan tp dgn cara yang salah, iaitu isi air sampai penuh ( melepasi filter ). jd air yg saya hasilkan sebenarnya kurang dari pH 9. saya tau pun lepas sebulan saya beli pH tester. rupanya saya cuma minum air ber pH 8.4 itu pun saya check air bio aura saya pH 7.8 . Check pulak ngan air paip kat Ulu kinta ni ( sgt dekat ngan intake ). hahahha pH air paip sahaja adalah 8.0 !!!!!!  oh tidak. nak wat cam ne kan. ini saya ukur in term of pH. value lain pada air tu saya test ye. 
Saya tak puas hati, jd saya isi air betul2 ikut level filter.. baru lah dapat pH 9. termos tu tak menipu saya yang tak betul... tp tak dpt bertahan lama bila dah tau fakta sebenar. sbb kami sekeluarga kuat minum air kosong./ sehari lebih 10 liter satu family. mana tahan asyik nak fiilter air je, bukan nyer senang dan makan banyak sangat masa. Jd termos tu saya bawa bila berada di luar rumah je. sbb saya test air minuman RO water tu pH 6. secara teorinya air paip mempunyai pH 5-6 berasid. saya je kot beruntung dok kat ngan intake Ulu Kinta ni. :D
 Lepas je tau pasal tu, saya mula mengenali shaklee. saya amalkan makan alfalfa. biasa je sbb saya nak kawal berat badan makan alfalfa dengan lecithin. tp sejak terlancarnya offer buy 6 free 1, baru la saya perasa, alfalfa ni adalah makanan BERALKALI TINGGI !! sangat sesuai meneutralkan keasidan dalam badan. 
pernah perasan tak? anda ada masalah pembuangan yg tak lawas, perut berangin, sakit sendi sana, sakit sini, tak boleh lambat skit makan nanti masuk angin, bila makan supplement tak de kesan ( mula nak menyalahkan brand tu tak bagus ). HEhe itu semua sbb badan kita penuh dengan asid.  
So saya bersyukur saya ditemukan dengan Alfalfa yang banyak manfaat ni. kenapa alfalfa beralkali tinggi? sebab ia mengandungi banyak jenis mineral. sama juga pengalkali air yg saya beli tu, ia tukarkan pH air dengan filterkan air tersebut dengan batuan mineral. 
 So bila lagi nak cuba?  
ada rahsia sila sms atau email atau pm saya kat FB. ada yang lebih special utk anda tau!!!!! 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan