Nak Dapat Harga BEST? Jom jadi ahli dengan saya

Hubungi saya

Nama: Nurul Jannah Bt Sulaiman
shaklee ID : 877171,
sms whatsapp : 0195701403
Fb : Nur Maawa
Page Fb: Pretty Raudhah (Vitamin)

Jumaat, 9 November 2012

KOLAGEN OO KOLAGEN : KOLAGEN GRED A, AAA

Assalamualaikum...

2 hari tak update blog.. hehhe ada masalah teknikal dan bukan teknikal.... down.

tak pe la. Saya memang mood down sgt 2 hari lepas.. lg down bila terima stok kolagen.... nasib baik je la order tak banyak mana pun stok tu.. sbb nak try. saya sebelum ni memang amik dari supplier lain.. tapi korang pernah dengar kolagen gred A dan AAA ? huhu dengar gred je dah rasa tak kena sebab gred A dan AAA ni refer kepada bende-bende tiruan tau.. saya tak kata penjual tu jual kolagen tiruan ye... tp fakta nya perkataan gred A, AA, AAA tu utk barangan tiruan. saya sedar dia nak up kan kolagen dia tu bagus, dan AAA tu super bagus. ye betul saya cuma jual kolagen yg warna coklat sahaja. saya tak jual kolagen warna ungu.. KENAPA??? KAN KE KHASIAT NYA HEBAT?

heheh ye mmg khasiat ye hebat, tapi dari rujukan saya, kolagen ungu tu mungkin kerang sesuai dengan badan kita. tp itu saya tak berapa tau. jd hasil dari rujukan tu saya meng'gam'kan diri saya supaya tak terikut ngan org lain dan hanya jual kolagen coklat yang memang terbukti kolagennya sesuai dengan tubuh kita,

Sebenarnya saya nak cerita saya juga terpengaruh untuk dapatkan supplier yg jual dgn harga yang sangat murah ni sebabnya :
1. mungkin saya boleh kurangkan kos dan jual dengan harga yang best jugak..
2. saya eager sgt nak tau kenapa dia jual murah sangat? sama ke kualiti ngan supplier saya sebelum ni

bila barang dah dapat.. Alhamdulillah sangat sbb saya tak bayar postage utk pos laju.. sbb dia caj mmg mahal. Saya cuma order 5kg je utk survey.. kalau ok boleh order lg kan..

saya terima parel.. tulis kt bahagian timbangan tu .--> 4.55kg     agak2 apa pandangan pertama kita bila tgk timbangan parcel tu? saya sakit hati. terus terang cakap. tak pe lah.. saya belum buka lg... mak mertua saya yg terima parcel tu cakap.. knp kolagen ni macam tak kering sgt.. saya tak kata apa la sbb belum bukak lg, may be supplier ni pack loose.

bila sampai rumah saya pun bukak... terkejutnya... dalam hati kata " patutla  dia jual murah sangat " kolagen tu bukan yang kering rupanya ye...mungkin kering tanpa air kat luar la... tp bukan yang dikeringkan. Sebab tu dia jd berat. Kalau yang penah beli kolagen asli saya, keadaan stok kolagen baru tu adalah mcm selepas kita rendamkan dia semalaman... kemudian kita biarkan dia kering dari air, itu sahaja, dapat bayangkan tak? means dia dah kembang 2 kali ganda dari kolagen asli yg saya jual sebelum ni.


saya dengan berat hati pun terpaksa pack jugak sebab adik ipar dah nak stok sgt. Jadi saya jual offline saja kepada customer yang nak terus masak. sbb saya tak pasti kolagen tu boleh bertahan baper lama. terus terang saya pack kolagen tu 150g dengan harga yang sama saya jual sebelum ni 100g stok yg kering. tapi tak pe la.. stok nyer pun dah habis pun. Jadi saya tetap kembali kepada supplier asal saya, may be mahal skit tp saya puas hati, yakin, dan dia jujur. itu yang penting. :D

Stok kolagen kering vs kolagen gred AAA 



so saya tak berani jual bukan sebab timbangan sangat atau kekembangannya sangat sbb saya tau kebanyakan customer tak kisah pun. Cuma saya risau tentang ketahanannya. Jadi biarlah saya jual apa yang saya yakin sesungguhnya REZEKI itu Allah yang bagi. Saya yakin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan